Numerotați-vă casele sau primiți amendă

De Cristina Ghilea
35Comentarii
Numerotați-vă casele sau primiți amendă
Amenzile vor fi cuprinse între 100 și 400 de lei, în funcție de încadrare.

Consilierii locali au fost chemați, joi, să voteze un proiect de hotărâre în baza căruia orădenii care nu au montate numere administrative pe case sau pe apartamente vor putea fi amendați. „Raportul s-a întocmit ca urmare a constatărilor efectuate în teren de către angajații din Instituția Arhitectului Șef cu privire la lipsa adreselor administrative pentru unele dintre imobile”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Inițiatorii apreciază că lipsa acestor însemne „are un efect negativ nu doar pentru livrarea corespondenței și a mărfurilor ci și, din punct de vedere al siguranței și integrității persoanelor și bunurilor”, atunci când e cazul pentru intervențiile Salvării sau ale Pompierilor.

Astfel, până în 31 iulie 2017, trebuie aplicate numere admninistrative acolo unde nu există și trebuie înlocuite cele vechi. După această dată, intră în aplicare setul de amenzi votat joi: pentru fapta de a nu avea montată plăcuța cu numărul administrativ, amendă cuprinsă între 200 și 400 de lei, iar fapta de a nu avea numerotat numărul apartamentului, amenda de 100 de lei. Conform proiectului, numărul administrativ poate fi aplicat sub forma de plăcuță sau cifre și litere în relief. În cazul caselor individuale sau colective, dimensiunile maxime ale plăcuței vor fi de 20X20 de cm, iar amplasarea, de regulă, se va face în partea dreaptă a intrării principale, la o înălțime de 1,8 – 2 metri.

În cazul blocurilor de locuințe, adresa trebuie să fie vizibilă deasupra intrării principale, iar pentru parcelele fără construcții, este obligatorie montarea unei plăcuțe pe unul din stâlpii de la frontul stradal.

În cazul apartamentelor din case colective, numărul apartamentului va fi amplasat pe ușă. Ultima mare descindere în teren a funcționarilor din cadrul Instituției Arhitectului Șef a avut loc la finalul anului trecut, pentru identificarea imobilelor și terenurilor neîngrijite, în vederea supraimpozitării cu 400%.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor