Nunţiul papal, în vizită la Liceul „Don Orione”

Nunţiul papal, în vizită la Liceul „Don Orione”
Prezent la Oradea pentru a participa la sarbatorirea redobândirii Bisericii „Sfântul Nicolae” de catre greco-catolici, reprezentantul Vaticanului la Bucuresti, Jean Claude Perisset, i-a onorat cu vizita sa pe tinerii de la Liceul Don Orione.

Arhiepiscopul le-a fãcut o vizita duminica, în timp ce la liceu se desfasurau activitatile duminicale obisnuite, menite sa le ofere tinerilor o interrelationare cât mai buna si o alternativa la petrecerea timpului liber.


Episcopul Jean Claude Perisset a marturisit ca a fost uimit de numarul impresionant de tineri strânsi la Liceul Don Orione si i-a îndemnat pe acestia sa fie mereu uniti si sa nu uite de cei pe care îi au aproape. Totodata, a fost bucuros sa vada ca tinerii participa atât de intens la activitati cu un substrat educativ.

Episcopul le-a oferit tuturor celor prezenti câte un dar simbolic din partea Vaticanului, baietilor medalioane, iar fetelor iconite cu imaginea Papei Benedict al XVI-lea. Tinerii nu s-au lasat mai prejos si i-au cântat acestuia doua melodii acompaniate la chitara, ceea ce a stârnit încântarea arhiepiscopului. În plus, i-au oferit si CD-ul cuprinzând cântecele oratoriului interpretat de ei.


Nuntiul apostolic le-a dat tuturor celor prezenti binecuvântarea sa, iar la finalul scurtei vizite, acestia au profitat de ocazie pentru a se fotografia cu episcopul.

Denise Strete