Nurofenul, interzis în Australia

3Comentarii
Probleme în Australia
Probleme în Australia
Australia a decis interzicerea comercializării Nurofenului în farmacii.

Curtea Federală din Australia a decis interzicerea comercializării Nurofenului în farmaciile din ţară după ce au constatat că producătorii au folosit substanţe identice pentru a trata tipuri diferite de durere.

De asemenea, instanţa a constatat că preţul de comercializare a Nurofenului în Australia era dublu faţă de preţul standard, transmite BBC.

Instanţa australiană care a dat sentinţa a constatat că, deşi pe fiecare cutie de medicament se specifica faptul că tratează un alt tip de durere, medicamentul conţinea aceeaşi substanţă activă, ibuprofen 342 mg.

Curtea Federală din Australia a anunţat că produsele trebuie să fie scoase de pe rafturile farmaciilor din Australia în termen de trei luni. Produsele interzise sunt Nurofen pentru dureri de spate, Nurofen pentru dureri menstruale, Nurofen pentru migrene şi Nurofen pentru dureri de cap.

Doar în Australia un reprezentant al companiei britanice care produce Nurofenul susţine că decizia instanţei australiene se referă strict la această ţară şi nu va afecta consumatorii din restul lumii.

Compania britanică Reckitt Benckiser, care produce, pe lângă Nurofen, şi produsele de curăţare Dettol şi Harpic, a fost somată să transmită public, inclusiv pe pagina sa web, decizia curţii de justiţie australiană. Nurofen ia la cunoştinţă decizia Curţii Federale a Australiei cu privire la ambalajul analgezicelor Nurofen.

Această situaţie se referă doar la Australia şi nu este valabilă pentru alte ţări sau regiuni, inclusiv România, aşadar toate medicamentele Nurofen vor continua să fie disponibile în România, neexistând schimbări ale ambalajului.

În unele ţări precum Australia, în care medicamentele fără prescripţie medicală (OTC) pot fi cumpărate din magazine ce comercializează bunuri de larg consum, fără a avea sfatul farmacistului, ambalajele specifice unui anumit tip de durere ajută pacienţii, permiţându-le alegerea neasistată a medicamentelor şi auto-medicaţia efectuată într-un mod responsabil.

La noi e bun în România, toate medicamentele OTC, inclusiv toate medicamentele Nurofen, pot fi vândute doar în farmacii, sub supravegherea unui farmacist. Medicamentele afectate de hotărâre reprezintă 5% din gama Nurofen din Australia, iar ambalajele agreate cu Agenţia Australiană vor fi înlocuite cu ambalaje corespunzătoare în cel mai scurt timp.

Majoritatea medicamentelor Nurofen nu sunt afectate și continuă să fie disponibile spre vânzare în Australia. Nurofen Australia continuă să coopereze cu autorităţile de reglementare din Australia pentru a se asigura că ambalajele Nurofen sunt în deplină concordanţă cu toate normele şi directivele.

Toate medicamentele OTC autorizate pentru vânzare în Romania sunt aprobate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale şi reprezintă subiectul unor controale riguroase, farmaceutice şi clinice, înainte de a li se aproba autorizaţia de punere pe piaţă.

Nurofen este angajat în respectarea utilizării corecte a medicamentelor şi promovează şi protejează sănătatea consumatorilor.

Ca parte a acestui angajament, Nurofen lucrează îndeaproape cu toate autorităţile de reglementare pentru îndeplinirea standardelor înalte şi respectarea directivelor.

De asemenea, Nurofen este implicat în asigurarea educaţiei şi pregătirii farmaciştilor şi a profesioniştilor din domeniul sănătăţii, dar și în oferirea informaţiilor potrivite pacienţilor, pentru a-i ajuta să înţeleagă mai bine şi să gestioneze mai eficient durerea.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor