Învaţă despre „sufletul medicinei”

Învaţă despre „sufletul medicinei”
Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea este gazda unui simpozion international. Organizatorii sunt Asociatia Studentilor Medicinisti Crestini din România, în colaborare cu Asociatia Studentilor Medicinisti din Oradea.

Simpozionul a început vineri si se va finaliza azi. Participa atât studenti cât si asistenti medicali si medici tineri, acestia din urma beneficiind în urma simpozionului de credite de educatie medicala continua. De asemenea, la simpozion participa si studenti din Cluj, Craiova si Timisoara. Cei care conduc discutiile sunt doi profesori universitari, medici din Anglia.

Acestia le vorbesc studentilor despre posibilitatea de îmbunatatire a relatiilor dintre centrele medicale, respectiv medic – pacient si asistent medical – pacient. Simpozionul se numeste „Sufletul medicinei”, deoarece se doreste ca studentii si cei care sunt deja medici sa trateze boala unui pacient din toate punctele de vedere. Mina Ignat, doctorand în cardiologie, este cea care s-a ocupat de organizarea simpozionului.

Ioana Iuhas