Învăţământ cu plată la „Oltea Doamna”

25Comentarii
Învăţământ cu plată la „Oltea Doamna”
Părinţilor elevilor din clasa a VIII-a de la Şcoala „Oltea Doamna” li se cere să cotizeze pentru a acoperi cheltuielile de zugrăvire a clasei în care au studiat odraslele lor. Nemulţumirea lor este cu atât mai mare, cu cât în urmă cu trei ani s-a mai zugrăvit o dată sala de clasă, tot pe cheltuiala lor. VOT

„Este normal”

Pus să-şi dea cu părerea despre acest aspect, directorul şcolii, prof. Mircea Mitrat, susţine că este absolut normal ca elevii să contribuie la zugrăvirea clasei. „Normal că trebuie să zugrăvească din moment ce au murdărit-o, doar nu o s-o facă şcoala”, a spus acesta.

Nu reprezintă nici o noutate că lucrările necesare în unităţile şcolare sunt de datoria Primăriei, aici fiind incluse atât lucrările de reabilitare cât şi cele de reparaţii capitale. „Reparaţiile sunt suportate de Primărie, în limita banilor alocaţi, astfel că implicarea elevilor nu este necesară, cu atât mai puţin obligatorie”, afirmă Marcel Boloş, directorul Direcţiei Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Oradea.

Nici o obligaţie

Nici reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor nu sunt de aceeaşi părere cu directorul şcolii. „În nici un caz nu este normal şi logic ca elevii să plătească pentru astfel de lucrări. Vom face verificări pentru a vedea care este situaţia”, promite purtătorul de cuvânt, Daniel Negrean. Acesta spune că părinţii elevilor nu pot fi obligaţi să plătească pentru serviciile oferite de şcoală şi dascăli. Nici chiar fondul şcolii sau cel al clasei nu este obligatoriu.

Ioana Iuhas25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor