Învăţământ

Învăţământ
Deva – „Ne-am săturat să tot auzim că învăţământul este o prioritate! Auzim acest lucru de la parlamentari încă din anul 1997. În acest an am înregistrat neîmpliniri, dar am avut şi unele reuşite în învăţământ”, susţinea, marţi, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SIP) al Judeţului Hunedoara, Paul Rusu.

Într-un bilanţ al SIP Hunedoara, de sfârşit de an, liderul dascălilor hunedoreni a prezentat ca reuşită principală, în lupta lor pentru drepturi, „punerea în aplicare a unor sentinţe judecătoreşti, prin care, au fost recuperaţi 90 de milioane de lei. Mai sunt de recuperat banii pentru 10 luni! Vom lupta mai departe pentru salarii mai mari! Pentru dascăli s-au mai obţinut şi alte sporuri, dar salariile nu vrem să rămână la 22% creştere salarială în 2007.

„Una dintre neîmplinirile menţionate este inexistenţa unei legi a salarizării, promisă încă din 2001, lege care, spune Rusu, „nu o vom avea în curând, după cum spune ministrul muncii”. De asemenea, problema descentralizării învăţământului îi nemulţumeşte enorm pe dascăli, „pentru că dacă primarii nu se conformează doleanţelor dascălilor se va ajunge din nou la proteste de stradă”.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase