O acţiune de suflet a DSJ Bihor

Directia pentru Sport a Judetului Bihor si Fundatia Pinocchio organizeaza în weekend Campionatul National de baschet pentru persoane aflate în scaune cu rotile. La Oradea va avea loc CN de baschet pentru persoane aflate în scaune cu rotile.

Competitia a fost solicitata, în premiera pentru orasul Oradea, de catre directorul DSJ Bihor, Ionel Bungau, care spera ca aceasta actiune va contribui la alinarea suferintei oamenilor aflati în aceasta situatie. Organizatorii au sustinut ieri o conferinta de presa la sediul DSJ Bihor, în care au fost prezentate amanunte despre competitie. Au fost prezenti directorul DSJ Bihor, Ionel Bungau, precum si reprezentantii Fundatiei Pinocchio, Viorel Cartis, director executiv, si Mihai Nichitescu, director programe.


Competitia va avea loc sâmbata si duminica, la sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”. Deschiderea oficiala a CN va avea loc sâmbata, la ora 13, urmata de desfasurarea primelor partide, de la ora 15. Finalele sunt programate duminica, de la ora 13. La întreceri vor participa echipe din Arad, Cluj-Napoca, Bucuresti, Lugoj. Oradea nu are deocamdata o astfel de echipa, desi în Bihor exista circa 1.500 de oameni în scaune cu rotile.

Sâmbata, în pauza dintre meciuri, va avea loc o partida de baschet pentru handicapati psihic. De asemenea, duminica se va desfasura si un meci de tenis pentru persoane aflate în scaune cu rotile.

Gavril Nutiu