O bancă la 4600 de locuitori

O bancă la 4600 de locuitori
Deva – În municipiul Deva sunt 14 filiale ale unor bănci şi una a unei cooperative de credit. Acestea deservesc cei 69257 de locuitori ai localităţii. Majoritatea unităţilor bancare sunt amplasate de-a lungul unui singur bulevard: Decebal, un fel de mini Wall Street al reşedinţei de judeţ.

De remarcat este faptul că pe lângă sediile de sucursală judeţeană, câteva bănci au şi agenţii amplasate în diverse locuri din oraş. Dar oare de ce aşa de multe bănci?

Probabil pentru că în zonă se construieşte, se investeşte, se cumpără maşini, terenuri, locuinţe, se creează firme noi, se deschid magazine, iar cum e destul de rar ca oamenii să aibă în jur de 20.000 euro pentru alocat, creditele băncilor sunt întotdeauna la îndemână.

La nivel naţional, la jumătatea acestui an, creditele restante sau îndoielnice reprezentau 0,28 la sută pe total sistem bancar.

Părerea oamenilor
„Deşi este un oraş mic, este bine dezvoltat şi sunt mulţi oameni cu bani. Asta explică de ce sunt aşa multe bănci. Pe această piaţă există loc pentru fiecare, dar depinde ce oferă clienţilor”, afirmă Monica Butulia.

„Faptul că sunt multe bănci este bine pentru cetăţeni. Fiecare bancă are politica ei, iar dacă ei au constatat că e bine aşa, ştiu ei ceva. Că altfel nu veneau în Deva!”, susţine Ignat Brusturean.

„Nu cred că băncile au venit aici numai pentru cei cu bani. Cred că e bine că sunt atât de multe bănci. Avem de unde alege. Fiecare bancă are produsele ei, iar oamenilor li se oferă astfel diverse variante”, este de părere Otilia Berta Şoş.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase