O boală cronică: lipsa aparaturii

1Comentariu
O boală cronică: lipsa aparaturii
ORADEA – Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Oradea se confruntă de ani buni cu datoriile băneşti, dar şi cu aparatura din dotare, care sau se strică foarte des, sau lipseşte cu desăvârşire.

Noul manager al Maternităţii, dr. Liana Antal, cea care a asigurat şi faza de interimat, a reuşit să reducă până la finele lunii octombrie cheltuielile spitalului la doar 12 miliarde de lei vechi, faţă de 32 miliarde, pe care dr. Antal le-a preluat în septembrie 2004 de la vechea conducere. „Dacă vom primi bani, aşa cum ni s-a promis de la Bucureşti, atunci vom încheia anul cu datorii zero, dacă nu, prin plăţile pe care le vom face pe noiembrie şi decembrie vom reuşi ca la finele lui 2006 să le reducem la 6 miliarde de lei vechi”, susţine dr. Antal, al cărei plan de manageriat a urmărit pe anul în curs reducerea datoriilor.

Achiziţii noi
Pentru anul viitor, conducerea Maternităţii şi-a propus să îmbunătăţească cât mai mult calitatea serviciilor medicale oferite. „Pe lângă condiţiile din spital, trebuie să facem rost de cât mai multă aparatură medicală, pentru a oferi într-adevăr calitate”, afirmă dr. Antal. Cea mai nouă achiziţie făcută la Maternitate este un oftalmoscop – un aparat care supraveghează nou-născuţii prematur, în vederea depistării precoce a complicaţiilor oculare care ar putea apărea după terapia cu oxigen.

Acest aparat a fost achiziţionat din fonduri primite de la Ministerul Sănătăţii, valoarea acestuia ridicându-se la peste un miliard de lei vechi. „Pe viitor urmează să mai primim un aparat de anestezie. De asemenea, avem mare nevoie de aparate de respiraţie asistată şi aparate de ascultare a zgomotelor fetale pentru gravide”, adaugă dr. Antal.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor