O carieră la „Curtea Europeană“

O carieră la „Curtea Europeană“
REŞIŢA – Pentru a lucra ca stagiar în una dintre instituţiile europene, nu trebuie decât să îndepliniţi câteva criterii: să aveţi studii superioare şi să cunoaşteţi bine una dintre limbile engleză, franceză sau germană.

Primul pas către o carieră „europeană” poate fi şi un training de câteva luni la una dintre aceste instituţii, care vă asigură o experienţă unică, un punct forte în CV, şi o înregistrare într-o bază de date, ce vă poate conduce către jobul visat.

În acest moment, puteţi opta pentru traininguri la următoarele instituţii europene: Comisia Europeană, Parlamentul European, Curtea de Conturi, Comitetul Economic şi Social.

Cinci luni la Comisia Europeană

Pentru a beneficia de un stagiu de practică la Comisia Europeană, adică în Bruxelles, trebuie să îndepliniţi câteva criterii de eligibilitate: să aveţi o diplomă universitară, să cunoaşteţi aprofundat una dintre limbile Comisiei, adică franceza, engleza, germana, şi să nu fi beneficiaţi de un alt stagiu sau contract în cadrul instituţiilor europene cu o durată mai mare de şase săptămâni.

În această perioadă, puteţi opta pentru stagiul care începe în luna octombrie a anului curent, cu o durată de cinci luni. Etapele procesului de selecţie încep cu depunerea on-line a candidaturii, la adresa http://ec.europa/stages/index_en. htm.

Dosarul complet îl veţi expedia prin poştă (la o adresă pe care o gasiti pe site, după ce aţi aplicat on-line). Actele de care aveţi nevoie la dosar sunt: aplicaţia printată, copie paşaport, copie a diplomelor universitare traduse în engleză, franceză sau germană, adeverinţă cu privire la experienţa profesională şi, opţional, CV plus scrisoare de intenţie.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !