O carte de familie: Chipuri si clipuri

Lansarea volumului „Chipuri şi clipuri”
Lansarea volumului „Chipuri şi clipuri”
Tableta care deschide volum este dedicată artistului plastic Dodi Aursulesei, soţul autoarei.

Ideea că „Chipuri şi clipuri” este o carte de familie este susţinută de criticul Dan Popescu care a subliniat faptul că fotografiile după lucrările lui Dodi Aursulesei, care ilustrează volumul, sunt realizate de artistul fotograf Sergiu Aursulei, fiul lui Dodi şi Maria Vesa Aursulesei.

„Cartea se adresează celor care sunt sensibili la un anume tip de boemă sau încadrare în social, şi resimt mai acut fractura temporală de după 1989, ca şi orice alt tip de întrerupere tragică a unui discurs artistic, a unei relaţionări cu lumea”, susâine Dan Popescu., „Chipuri şi clipuri”, cartea Maria Vesa Aursulesei, apărută, de curând, la „Biblioteca Revistei Familia” a fost lansată vineri seara la Galeria de Arte Vizuale.

Volumul s-a bucurat de prezentarea lui Ioan Moldovan şi Dan Popescu. Cartea cuprinde o suită de meditaţii ale autoarei vizând probleme ale omului contemporan, şi este ilustrată cu admirabile reproduceri după lucrări în sticlă float ale artistului plastic Dodi Aursulesei. Prin „Chipuri şi clipuri”, o suită de meditaţii pe tema problemelor omului contemporan, cititorul intră în relaţie cu un fel de a privi şi simţi lumea prin prisma viselor care, de regulă, pier, cu neputinţele care dor, cu frustrările care macină, cu nemulţumirile care erodează.Carte îi facilitează cititorului refugiu într-un spaţiu de emoţii elementare, o modalitate de a căuta răspunsuri şi a lansa întrebări la provocările vieţii individuale şi sociale, nici puţine, nici uşor de dus sau de suportat, aşa cum sublinia poetul Ioan Moldovan.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !