O carte, o donație, o prăjitură

De Alexandru Guiaș
1Comentariu
O carte, o donație, o prăjitură
Dragoste de carte la 15 ani. „Cititul și scrisul sunt pasiunile mele. Eu nu sunt ca toți ceilalți, eu sunt altfel”, ne-a destăinuit tânăra scriitoare debutantă, Alexandra Olar.

Dacă unii tineri din ziua de azi sunt mai atrași de tot ceea ce înseamnă internet, fiind activi pe paginile de socializare, sau spre pasiuni mai comerciale, nu același lucru se poate spune despre o adolescentă orădeancă.

Din pasiune pentru citit și scris Alexandra Olar, o tânără de 15 ani, elevă în clasa a X-a la Liceul „Mihai Viteazul” din Oradea, și-a lansat prima carte – „Între iubire și moarte! Povestea lui Daphne”. O carte ce se apropie ușor de genul thriller în care regăsim o poveste de iubire, împletită cu invidii, trădări, ură și din nou dragoste, pentru ca finalul să îl lase mut pe cititor, mai ales din partea unui tânăr aflat la debutul său scriitoricesc. Dacă mulți se așteptă la un happy-end, cartea vă va surprinde. Așa că scriitoarea nu a dorti să ne dezvălui finalul poveștii, lăsându-ne pe noi să-l descoperim citindu-i cartea.

4alexandra-olar

Pasiune pentru carte

Plină de emoții Alexandra Olar, a făcut primele sale declarații pentru Jurnalul Bihorean și Bihon.ro, din postura de scriitor.

„Scriu de când mă știu. Adică, vreau să spun că din clasele I-IV am cochetat cu scrisul. Îmi plăcea să scriu liber, să fac compuneri, participând chiar la concursuri în acest sens. Aceștia au fost primii mei pași în ale scrisului. Mai târziu am întâlnit profesori care mi-au spus că sunt talentată în această privință și că ar trebui să încerc să dezvolt pasiunea mea. Ceea ce am și făcut și azi am venit în fața dumneavoastră spre a-mi lansa prima carte <Între iubire și moarte! Povestea lui Daphne>”, a declarat vădit emoționată Alexandra Olar. Despre carte Alexandra ne-a spus că „aceasta se axează mai mult pe concepțiile oamenilor, despre modul în care aceștia își etichetează semenii, iar aceștia din urmă nu mai reușesc să scape de eticheta pusă, luptându-se cu cei din jur, uneori chiar cu ei înșiși, să se debaraseze de aceasta. Acest lucru se întâmplă și personajului principal din carte, Daphne. Personaj care are și ceva din trăirile, sentimentele și emoțiile mele. Mai multe nu vă pot destăinui. Vă invit să citiți cartea și să aflați”.

Povestea continuă

Ca noutate, cei care vor citi povestea lui Daphne vor fi plăcut surprinși de faptul că pe alocuri, în anumite capitole, vor da peste versuri din anumite melodii. „Prin acest lucru am încercat să sugerez cititorului să asculte o anumită piesă muzicală în timp ce citesc cartea. De ce? Pentru că melodia reflectă momentul din respectivul pasaj, conducând la o simfonie de sentimente. Sentimente pe care le-am încercat și eu fredonând versurile melodiei în timp ce scriam cartea”, ne-a mărturisit Alexandra. În urma feedback-ului primit din partea celor apropiați tânăra scriitoare a promis o continuare a cărții.

Lansarea cărții a avut loc joi după-masă la o cofetărie din centrul orașului. La lansare au fost prezenți circa 20 de prieteni și colegi ai tinerei scriitoare în devenire.

Pe lângă cartea primită la finalul lansării, cei prezenți au putut să se îndulcească gustând din prăjiturile casei, oferite de amfitrioni. „Nimeni nu plătește pentru carte. În schimb cei care doresc pot să facă donații, cu ajutorul cărora o vom putea sprijini în continuare pe Alexandra în demersul publicării unor noi volume, dar și pentru a ajuta alți tineri pasionați de scris să-și poată publica eventualele lucrări.

În acest moment am scos un prim tiraj de 150 cărți, iar dacă acestea se vor epuiza și există cerere vom mai scoate un tiraj”, a precizat Daniel Meze, directorul editurii care îi și poartă numele – Editura Daniel Meze, cea care a publicat cartea tinerei scriitoare debutante Alexandra Olar.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor