O chinezoaică, suspectă de gripă aviară, a murit

Reactualizat la:

O fetiţă de 12 ani din China a murit în provincia Hunan, după toate aparenţele de gripă aviară, a anunţat astăzi cotidianul South China Morning Post din Hong Kong.

Fetita mâncase dintr-un pui de gaina mort de gripa aviara si a decedat la rândul ei imediat dupa internarea în spital. Pacienta avea o temperatura foarte mare si dificultati de respiratie. Medicii nu au putut stabili o legatura între acest deces si prezenta virusului H5N1 localizat în satul de domiciliu al victimei, desi în localitate au fost sacrificate peste 500 de pasari. Fratele fetitei, care a mâncat din acelasi pui, prezinta si el simptomele maladiei.

În schimb, adultii din familie par sanatosi. Oficial, autoritatile de la Beijing nu au semnalat nici un caz de contaminare umana, cu toate ca gripa aviara a facut peste 60 de victime în Asia în ultimul an si jumatate. China a anuntat ieri descoperirea unui nou focar de gripa aviara în provincia centrala Hunan.

Este vorba despre al treilea focar înregistrat în tara pe parcursul unei singure saptamâni. Celelalte doua cazuri sunt semnalate în Mongolia interioara si în provincia estica Anhui.

Sursa: Realitatea.tv