O clasa de corigenti la Brancusi

De Crina Dobocan
4Comentarii
O clasa de corigenti la Brancusi
O clasă de elevi de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” a rămas corigentă la limba franceză.

Sau cel puţin aşa ne-a mărturisit, luni, unul dintre elevii din clasa a IX-a C. Din această cauză Dan Delean a decis să se transfere la o altă unitate de învăţământ, dacă îşi va promova examenul de corigenţă.

„Am lipsit de la două ore. După care… Dar toţi colegii mei de la mecanică au rămas corigenţi la franceză”, a declarat Dan Delean. Deşi nu îşi amintea numele profesoarei, elevul susţine că examenul de corigenţă îl vor susţine cu diriginta, şi aceasta profesoară de franceză. La limba franceză a rămas corigent şi colegul său Andrei Dan Foita.

„Am avut timp să învăţ toată vara. Prin urmare, examenul va fi mai uşor decât au fost testele de la clasă”, este de părere Andrei Dan Foita, elev în clasa a IX-a C la aceeaşi instituţie de învăţământ.

Primele examene de corigenţă din acest an au fost susţinute săptămâna trecută de către elevii de clasa a VIII-a. Examenele de corigenţă se desfăşoară în perioada 27 – 31 august, la clasele din învăţământul primar, clasele din învăţământul gimnazial şi liceal, clasele din anul de completare şi stagiile de pregătire practică, clase din şcoala post liceală şi de maiştri.

Conform statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, numărul corigenţilor a crescut cu 433 faţă de anul trecut. Cele mai multe corigenţe s-au înregistrat la liceu, clasele I-XIII – la zi, unde peste 1.577 dintre elevi au rămas corigenţi la 1-4 sau mai mult de patru obiecte. Pe locul II în clasament se situează ciclul gimmnazial, cu peste 1.261 de elevi corigenţi. La ciclul primar, peste 207 dintre elevi au înregistrat corigenţe la 1-4 sau mai mult de patru discipline.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor