O femeie trăieşte cu 150 de lei lunar

O femeie trăieşte cu 150 de lei lunar
Hunedoara – În plină iarnă Mărioara Cucu, din Hunedoara, se încălzeşte de la flacăra aragazului. Diferenţa de temperatură dintre casă şi exterior a făcut din apartamentul ei un adevărat focar de infecţie care-i poate deveni fatal.

Mucegaiul şi igrasia, mirosul pe care acestea-l produc, au provocat femeii suferinţe multiple. Necazul ei este că are un handicap de gradul II şi nu poate lucra.

„Pe cartea mea de muncă sunt înscrişi doar 10 ani. Din 1992, când s-a desfiinţat secţia de covoare unde lucram primesc doar pensia de handicap gradul II. Asta înseamnă 150 de lei lunar. Cu toate că bolile mă macină, nu-mi permit nici să merg la medicul de familie, pentru că tratamentul prescris nu este compensat. Aşa că renunţ la orice tratament. Ele nu costă mai mult de 20 de lei lunar, dar n-am de unde să-i fac”, spune Mărioara Cucu.

De două ori pe an, de Paşti şi de Crăciun, femeia lucrează manual diferite obiecte. Abia atunci veniturile ei se mai rotunjesc cu câte 100-200 de lei. Bani care nu-i permit nici măcar să cumpere un convector să nu mai fie nevoită să rabde de frig. Însă femeii îi este teamă că ceea ce o va răpune nu este boala pentru care a fost pensionată, ci una nouă, pe care crede că deja o are şi care provine de la igrasia din casă: bronşită asmatiformă.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase