O giratie cum n-a mai existat

51Comentarii
O giratie cum n-a mai existat
Trei firme lucrează la amenajarea sensului giratoriu din Centrul Civic, ce va fi noul buric rutier al Oradiei.

20 septembrie. Este data din care, potrivit directorului tehnic al Primăriei, ar trebui să se circule fluid în sensul giratoriu de mare anvergură la care se lucrează acum în Centrul Civic. Amenajările vor continua însă şi după aceea. Joi, în Piaţa Independenţei – Cele Trei Crişuri traficul era congestionat la intrarea în sensul giratoriu. Aceasta pentru că giraţia are pe alocuri doar câte-o bandă.

Amenajări multiple

Conform contractului de execuţie, în şase luni ar trebui finalizate toate lucrările în Centrul Civic. Cele şase luni curg din momentul în care au debutat lucrările, în luna august. Pe lângă partea de carosabil a sensului giratoriu, mai sunt prevăzute reamenajări ale spaţiilor verzi, locuri noi de parcare şi o sumedenie de panouri rutiere informative şi de indicatoare rutiere.

Sensul giratoriu are o formă elipsoidală şi, în mare parte, se va putea circula pe trei benzi. În noua configuraţie rutieră, strada Mareşal Averescu se va intersecta cu sensul giratoriu prin două bretele: una rezervată celor ce o iau pe Podul Dacia şi o a doua pentru cei ce vor să intre în giraţie. De asemenea, ieşirea din sensul giratoriu spre Piaţa Cetate – Cantemir – Nufărul a fost modificată, strada fiind mutată de lângă liniile de tramvai chiar lângă artera cu sensul de circulaţie dinspre Piaţa Cetate. Şi parcarea mare de la Casa de Cultură a Sindicatelor va fi reconfigurată.

Două semafoare

În sensul giratoriu propriu-zis, pe lângă sumedenia de „Cedează trecerea”, vor exista şi două semafoare la trecerile la nivel cu calea de rulare a tramvaielor, ce străpunge sensul giratoriu. Conform spuselor directorului OTL, Csuzi Istvan, în principiu semafoarele vor fi pe verde pentru maşini şi doar în momentul apropierii tramvaielor acestea se vor schimba, pentru a da prioritate tramvaielor. Pentru ca ideea să fie pusă în practică, vor fi montaţi senzori de prezenţă a tramvaielor.

CĂLIN CORPAŞ
calin.corpas@informmedia.ro51Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor