O grupă de viitor la FC Bihor

ORADEA – Alături de juniorii republicani A, clasaţi pe primul loc, juniorii B ai FC Bihor constituie o surpriză plăcută. La capătul turului, elevii lui Gheorghe Silaghi s-au clasat pe locul doi, calificant la turneul zonal, după FCM Reşiţa.

Performanţa e lăudabilă în condiţiile în care grupa s-a constituit într-un timp scurt, fiind completată cu 11 jucători născuţi în 1991. Orădenii au cea mai bună apărare, cu doar cinci goluri primite, şi cel mai bun atac din serie, cu 36 de goluri înscrise. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost marcate de Ardelean (13) şi Butuc (11). „Jucăm într-o serie echilibrată, unde opt-nouă echipe se luptă pentru primele două locuri.

Obiectivul nostru principal este formarea de jucători cu un bagaj tehnico-tactic bogat, apţi pentru a face pasul la un nivel superior. De asemenea, dorim să formăm caractere sănătoase, cu o mentalitate de învingători. Obiectivul autoimpus de copii este participarea la turneul zonal, şi sperăm să reuşim acest lucru”, spune antrenorul Silaghi, mulţumit că actuala conducere a clubului manifestă o grijă deosebită faţă de juniorii de la Centrul de Copii şi Juniori.

Şase remarcaţi

Remarcaţii tehnicianului după turul de campionat sunt Miheş, Butuc, Ardelean, Floruţ, Novac şi Mihoc, ultimul fiind considerat o surpriză plăcută. Singurul internaţional din lot este atacantul Alin Floruţ, absent la unele meciuri de campionat din cauza acţiunilor lotului naţional under 16. Carenţele semnalate de antrenor sunt lipsa responsabilităţii şi deconcentrarea la finalizare, o dovadă în acest sens fiind şi cele cinci penalty-uri ratate.

Antrenorul Gheorghe Silaghi a folosit un lot format din 25 de jucători: Gale, Gheţe, Vesa – portari; Mihoc, Pantea, Martin, Kovacs, Teşan, Huiduc, Motoş, Bruchental, Molnar Ferencz – fundaşi; Miheş, Novac, Galiş, Găvrilaş, Ţigan, Belcin – mijlocaşi; Ardelean, Butuc, Şoit, Prodan, Molnar Laszlo, Manea şi Floruţ – atacanţi. Juniorii B au vacanţă până în data de 8 ianuarie, iar la finalul lunii este preconizat un cantonament în care vor munci pentru a ajunge în viitor variante pentru prima echipă.

„Depinde numai de ei şi de şansele care li se vor oferi. Trebuie să conştientizeze că fără muncă, sacrificii şi o dorinţă fantastică nu pot reuşi, deoarece talentul nu este de ajuns”, susţine Silaghi.

Teodor Biris0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase