O haltă în calea integrării

O haltă în calea integrării
Locuitorii din zona unde b-dul Republicii se intersecteaza cu str. Pescarusului au avut parte de o surpriza neplacuta dupa deschiderea circulatiei tramvaielor pe artera învecinata. Statia de tramvai dintre Crisul si Gara a fost desfiintata din ratiuni de… UE.

Astfel, statia de tramvai intermediara dintre Crisul Supermarket si Gara a fost desfiintata dupa aceasta data. Decizia edililor i-a nemultumit pe mii de locuitori care au domiciliul sau locul de munca în aceasta arie. Pe lânga faptul ca aceasta „halta” deservea calatorii care mergeau, fie la Spitalul CFR, fie la liceul din apropiere, aici coborau sute de oameni care traverseaza pasarela ce face legatura între zona centrala si Dealul Viilor. Ei sunt acum obligati acum sa parcurga zilnic per pedes o distanta mult mai mare pâna la destinatie. Un pericol latent…


Medicul Claudiu Pop a avut initiativa depunerii unui memoriu, semnat de sute de locuitori ai zonei, menit a sensibiliza autoritatile pentru a reînfiinta statia. Raspunsul, verbal, pe care medicul oradean l-a primit, atât din partea senatorului Radu Târle, cât si din partea inspectorului sef al IPJ Bihor, Liviu Popa, a fost unul de-a dreptul halucinant: „În Uniunea Europeana nu mai sunt permise statiile pentru mijloace de transport în comun care nu sunt prevazute cu refugiu pietonal”.


Desi intrigat de motivatia oferita, Claudiu Pop se declara, totusi, linistit macar de faptul ca ultima piedica în calea integrarii României în lumea civilizata a fost înlaturata odata cu eliminarea statiei cu pricina. Domnia sa se declara convins ca, aflând despre pericolul care plana asupra întregii populatii a României, toti cetatenii cu domiciliul în zona vor saluta decizia autoritatilor si vor parcurge cu satisfactie câtiva kilometri în plus zilnic. Ei si-au facut datoria pentru intrarea în Europa.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase