O lasă mai moale cu greva

Sindicatul Funcţionarilor Publici „Sed Lex” renunţă deocamdată la ideea grevei, în urma noilor negocieri avute cu Guvernul. La sfârşitul lunii iulie a acestui an, cei din „Sed Lex” începuseră acţiunea de strângere de semnături pentru declanşarea grevei de avertisment şi ulterior a grevei generale.

Principalele revendicări ale finanţiştilor au fost legate de sistemul unic de salarizare şi de salariile pe care ei le considerau mult prea mici pentru funcţionarii publici. În urma unei hotărâri recente, Guvernul României a decis reorganizarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), care se organizează şi funcţionează în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică.

Printre atribuţiile acestei agenţii se numără şi elaborarea proiectului legii privind elaborarea sistemului unitar de salarizare a funcţionarilor publici, sistem cerut demult de către aceştia. „În aceste condiţii am renunţat la ideea de grevă, până la noile negocieri, care vor avea loc în 2 octombrie. Dacă atunci nu vom obţine ceea ce dorim, ar putea fi vorba de începerea protestelor, deoarece trebuie să rezolvăm aceste probleme înainte de intrarea în UE”, a declarat liderul interimar al „Sed Lex”, Diana Pop.

În urma reorganizării, ANFP va îndeplini atribuţii în reglementarea funcţiei publice, dar şi în managementul funcţiei publice şi a funcţionarilor publici, în perfecţionarea profesională a funcţionarilor publici, în gestionarea de programe în domeniul funcţiei publice.
Agenţia este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat, ajutat de un vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !