O lasă mai moale cu paza parcurilor

De Cristina Ghilea
1Comentariu
O lasă mai moale cu paza parcurilor
Din acest an, Primăria a ales să schimbe politica de pază a parcurilor: va reduce simţitor bugetul acestei destinaţii, mizând pe intervenţia Poliţiei Locale.

Angajaţii firmei de pază au fost retraşi din teren de la începutul acestui an, în ideea restrângerii colaborării. „Până acum nu au fost raportate pagube majore sau vandalizări dar de-abia de-acum iese lumea în parcuri”, spune Mircea Stejeran, şeful serviciului care care administrează parcurile.

Practică temporară

Şeful Direcţiei Economice din Primărie confirmă schimbarea de abordare. „Paza parcurilor nu are de ce să fie o practică permanentă. A fost o măsură temporar introdusă, pentru un an, pentru paza unor zone noi amenajate până se populează cu lume şi până când se prinde vegetaţia platată. S-a prelungit apoi, pentru că au fost mereu lucrări noi. Cum nu e o practică curentă, se va renunţa la ea”, spune Eduard Florea.

Conform acestuia, se vor menţine paznicii acolo unde pagubele provocate pot fi destul de mari pentru a merita, cum sunt de exemplu, parcurile cu arteziene. La fel, se vor menţine paznici în parcurile foarte frecventate de orădeni.

Florea zice spune că până acum, în urma analizelor, s-a stabilit că Parcul Liniştii, Parcul 1 Decembrie sau Parcul Salca să aibă posturi de pază.

Primăria a decis să anuleze postul de pază de la Parcul Cetăţii. Deşi e evident că locul e predispus la distrugeri, din cauza vecinătăţilor şi din cauza faptului că e mai ferit, Florea apreciază că „nu se poate pune paznic lângă fiecare vizitator”.

„Menţinerea unui post permanent de pază înseamnă patru oameni şi jumătate, ceea ce, pe salariul minim pe economie, costă 12 – 13 mii de lei pe lună”, exemplifică el.

Astfel, alocarea serviciilor de pază se va face în urma unei analize a eficienţei: „iarna nu e oportun să menţinem paza. Abia de acum începe lumea să iasă în parcuri. În plus, nu vom mai menţine paza pe durata nopţii”.

Primăria are un contract cu firma de pază Rodac dar, spune Florea, anul acesta se va apela la serviciile de pază pe bază de comandă lunară.

În timp ce în Primărie se dezbate utilitatea şi necesitatea serviciilor de pază, în câteva parcuri au apărut deja semnele vandalizărilor – în Parcul Liniştii, covorul sintetic de pe terenul de sport a fost sfâşiat iar la Cetate au mai fost distruse câteva corpuri de iluminat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor