O mare de copii la ,,Don Orione”

De Crina Dobocan
O mare de copii la ,,Don Orione”
Peste 1.000 de copii au luat parte la ediția din acest an a Întâlnirii Eparhiale a Copiilor și Tinerilor.

Liceul ,,Don Orione” a fost, sâmbătă, gazda Întâlnirii Copiilor și Tinerilor din Eparhia Greco-Catolică de Oradea. Peste 1.000 de tineri, alături de aproape 400 de însoțitori din județele Bihor, Sălaj, Satu-Mare și Arad au luat parte la întâlnire.

Tema din acest an a evenimentului a fost inspirată de un verset din Evanghelia după Luca: ,,Nu te teme, Marie, căci ai aflat har de la Dumnezeu” și a fost organizată de Biroul Pastoral din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Programul a început cu o procesiune, urmată de o Liturghie oficiată de PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alături de peste 30 de preoți.

În cuvântul de învățătură adresat copiilor, episcopul Virgil Bercea a pus accent pe iubirea și solidaritatea între oameni. Ierarhul le-a amintit copiilor și despre Marea Unire și de personalitățile bihorene care au contribuit la făurirea ei, evidențiind calitățile morale și frumosul caracter al acestora.

intalnire-eparhiala-don-orione-23

După acest moment, copiii au luat prânzul și au participat la jocuri, momente artistice, momente de rugăciune, cateheză și momente de relaxare.

Participanții la întâlnire au purtat tricouri albe, imprimate cu desenul realizat de elevul Romeo Silaghi (clasa a III-a, la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu”) în cadrul concursului ,,Alege imaginea potrivită pentru Întâlnirea Eparhială a Copiilor”.

Preoții și însoțitorii, alături de doi magicieni invitați, au încercat să le facă ziua frumoasă, oferindu-le o atmosferă de familie, de comuniune și un prilej minunat de socializare.

La final, copiii au înțeles că sunt cu toții fii ai aceluiași Tată, iar adulții s-au bucurat că s-au întors pentru câteva ore în copilărie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !