O nouă campanie pentru tineri

O nouă campanie pentru tineri

Poliţiştii bihoreni acţionează în centrele de plasament pentru a preveni victimizarea minorilor şi delincvenţa juvenilă.

În perioada iulie – septembrie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Bihor împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bihor şi ai Centrului Regional Oradea – Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane vor desfăşura Campania preventivă „Împreună pentru siguranţa ta!”, în centrele de plasament şi casele de tip familial din Judeţul Bihor, aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Bihor. Scopul campaniei îl reprezintă informarea tinerilor cu privire la consecinţele unor fapte antisociale şi la modalităţile concrete de prevenire a acestora, pentru reducerea delincvenţei juvenile şi a victimizării copiilor şi adolescenţilor. Grupul ţintă este format din copii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, instituţionalizaţi în 12 centre de plasament şi case de tip familial din Municipiul Oradea, Municipiul Beiuş şi din comunele bihorene Tinca, Bratca şi Popeşti.

În centre de plasament

În cadrul campaniei, poliţiştii de prevenire bihoreni vor vizita copiii şi tinerii din centrele de plasament şi îi vor implica activ în discuţii având ca teme prevenirea comportamentelor antisociale, cauzele şi factorii favorizanţi în delincvenţa juvenilă (anturajul, consumul de alcool, substanţe etnobotanice etc.), consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a minorilor, efectele comiterii de infracţiuni în plan social), diferitele situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi a măsurilor de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita unele situaţii de victimizare. Totodată, reprezentanţii Centrului Regional Oradea – Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane vor aborda cu tinerii subiecte legate de prevenirea traficului de persoane. În cadrul întâlnirilor cu tinerii, vor fi proiectate filme cu mesaje preventive, distribuite materiale cu conţinut preventiv şi vor fi desfăşurate o serie de concursuri de desene şi de creaţie a unor afişe cu mesaj preventiv. La finalul campaniei, copiii implicaţi în activităţile preventive derulate de poliţiştii bihoreni vor fi recompensaţi de organizatori cu diplome şi premii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !