O nouă clasificare a fermelor

De Simona Drimbău
1Comentariu
O nouă clasificare a fermelor
Clasificarea se va face în funcţie de dimensiunea efectivului, dar şi după modul de organizare din punct de vedere fiscal.

A fost publicat un ordin al MADR, privind noi criterii pentru clasificarea fermelor de suine. Această clasificare se va face de acum în funcţie de dimensiunea efectivului, dar şi după modul de organizare al activităţii agricole din punct de vedere fiscal.

Conform noii clasificări, în functie de dimensiuni, se stabilesc următoarele tipuri de exoloataţii pentru creşterea porcilor: ferma de şuine de subzistentă – exploataţie agricola cu un efectiv de maximum 5 capete porcine cu greutatea de peste 30 kg. Ferma de suine de semisubzistenta este o exploataţie agricolă cu un efectiv cuprins între 6-20 de capete porcine cu greutatea de peste 30 kg, ferma de suine mică – exploataţie agricolă cu un efectiv cuprins între 21-30 de capete porcine cu greutatea de peste 30 kg, ferma de şuine medie – exploataţie agricolă cu un efectiv cuprins între 31-640 de capete porcine cu greutatea de peste 30 kg şi ferma de şuine mare – exploataţie agricolă cu un efectiv de peste 641 de capete porcine cu greutatea de peste 30 kg.

În funcţie de modul de organizare din punct de vedere fiscal, fermele de porci vor fi clasificate în trei categorii: exploataţie nonprofesională de şuine – ferma de şuine de subzistenţă/semisubzistenţă înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor SNIIA şi deţinută de persoane fizice neinregistrate la Camera de Comerţ şi Industrie a României şi persoane fizice autorizate (PFA).

Exploataţie comercială de şuine este ferma de şuine mică/medie/mare deţinută de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii, înregistrate şi autorizate de oficiul registrului comerţului, înregistrată în SNIIA şi exploataţie comercială de şuine de tip A – fermă de şuine mică/medie/mare deţinută de persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii, înregistrate şi autorizate de oficiul registrului comertului, înregistrată în SNIIA şi care este înregistrată sanitar-veterinar.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor