O nouă duşmănie: Rus vs. Popa

ORADEA – Proaspăt vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, deputatul bihorean Cornel Popa îşi descoperă duşmani unde s-ar aştepta mai puţin: la Cluj. Însă nu în PNL, ci în PSD! Liderul aşa-zisului „grup de la Cluj” din PSD, Ioan „Ucu” Rus, l-a atacat frontal pe liberalul Popa, catalogându-l mincinos în paginile cotidianului România Liberă de marţi.

De altfel, ziarul respectiv titra sugestiv „Ioan Rus: «Cornel Popa e un mincinos»”. În articolul, pesedistul de la Cluj, fost ministru al Administraţiei şi Internelor, se arată contrariat de faptul că Popa a devenit vicepreşedinte al PNL în dauna lui Marius Nicoară, preşedintele CJ Cluj, pare-se destul de apropiat de Rus, în ciuda apartenenţei politice.

Acuze de la Rus
„Nicoară ar fi trebuit să fie în faţa lui acest Popa. Pentru ce realizări are, merită să fie vicepreşedinte. Dar se pare că la Congresul PNL nu a prevalat bunul-simţ, ci publicitatea deşănţată. Popa ăla o fi făcut-o mai decât Nicoară”, spune Rus în paginile RL, amestecându-se astfel fără jenă în treburile interne ale PNL.
Atacul virulent al lui Rus la adresa deputatului de Bihor poate avea două explicaţii: relaţia ciudat de bună pe care Rus ar avea-o cu Nicoară şi meritele pe care Popa şi le arogă în demararea proiectului Autostrada Transilvania, chiar în perioada în care Ioan Rus era ministru al Administraţiei şi Internelor, adică în timpul guvernării PSD!

Rus: „Domnul Popa este un simplu colportor. Un mincinos, mai bine spus (…) Domnul Popa putea să facă foarte multe pentru autostradă în ăştia doi ani în care a funcţionat Guvernul Alianţei DA, adică Guvernul lui, însă nu a făcut aşa. Zice că s-a zbătut doi ani cu Guvernul PSD, dar n-a făcut nimic cu Guvernul lui”.

Popa arată actele
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Cornel Popa a ţinut să-i răspundă lui Rus. De altfel, în loc să pună accept pe proaspăta lui alegere în funcţia de vicepreşedinte al PNL, Popa a dat atenţie sporită declaraţiilor lui Rus, ţinând cu tot dinadinsul să demonteze acuzele pesedistului. În sprijinul spuselor sale, Cornel Popa a pus la dispoziţia presei o serie întreagă de documente care atestă perseverenţa cu care şeful PNL Bihor a susţinut necesitatea unei autostrăzi care să străbată Transilvania.

Actele puse la dispoziţie de către Popa merg până în vara anului 2001, când deputatul a organizat la Oradea o întâlnire la care au participat 17 parlamentari ai României din zona Ardealului şi 12 din Ungaria, întâlnire care s-a încheiat cu o declaraţie comună a celor prezenţi în care susţin necesitatea construirii unei autostrăzi în Ardeal şi, implicit, revizuirea planurilor guvernamentale.

Pe lângă această declaraţie, Popa a scos la iveală o serie întreagă de declaraţii politice în plenul Camerei Deputaţilor, interpelări la adresa primului-ministru Adrian Năstase şi a ministrului Transporturilor, Miron Mitrea, precum şi memorii la preşedintele ţării, Ion Iliescu. În plus, Popa a prezentat şi facsimile din presa vremii care punctau demersurile sale pro-autostradă.

Colegul lui Popa de partid, deputatul Valeriu Boeriu, a ţinut să taxeze şi el, într-o notă umoristică, acuzele venite de la Cluj: „Se vede treaba că hoţul strigă hoţii! Mai rămâne ca Geoană să ne facă prostănaci, Năstase să ne facă aroganţi şi Boc populişti”.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !