O nouă ediţie Big Build

De Simona Albinaru
Voluntari Habitat
Voluntari Habitat
Echipa de construcţii de la Beiuş a Habitat coordonează anul acesta evenimentul Big Build 2013, care se desfăşoară în această săptămână la Vizureşti, lângă Bucureşti.

Big Build este evenimentul tradiţional prin care Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locuirii (UN World Habitat Day), sărbătorită în fiecare an în prima zi de luni din octombrie. Anul acesta, Big Build 13 are loc în Vizureşti, judeţul Dâmboviţa, în perioada 7-11 octombrie şi este a cincea ediţie a acestui eveniment de construcţie accelerată.

Obiectivele Big Build 13 sunt în acest an: reabilitarea dispensarului din Vizureşti, construirea grupului sanitar al şcolii şi lucrări de renovare la şcoala din Vizureşti unde învaţă 204 de elevi, termoizolarea exterioară a grădiniţei unde vin zilnic 41 de micuţi din comunitate, construirea unui spaţiu pentru after-school şi educaţie non-formală, adresat atât elevilor, cât şi adulţilor din comunitate respectiv o căsuţă de cultură de 70 de metri pătraţi.

Se doreşte şi implicarea locuitorilor din comunitate în noul şantier Habitat de la Vizureşti – în activităţi de construcţie, găzduirea unui total de peste 100 de voluntari zilnic şi promovarea voluntariatului naţional individual prin conştientizarea de către public a valorii sprijinului acordat voluntar de membrii comunităţilor şi promovarea implicării mediului privat în acțiuni de responsabilitate socială.

Ajutor

„Anul acesta Habitat for Humanity România extinde sprijinul oferit familiilor către comunităţi, dorind să transmită un mesaj puternic de susţinere a comunităţilor locale. Vizureşti este o comunitate în care locuiesc 1.400 de persoane, 65% dintre aceştia fiind de etnie romă. Asemenea anilor precedenți, evenimentul Big Build este posibil doar prin colaborarea multor parteneri locali, naţionali şi internaţionali, cărora le mulţumim”, spune Mario DeMezzo, Director Naţional Habitat for Humanity România.

Pentru al cincilea an consecutiv, Habitat for Humanity Irlanda de Nord contribuie cu un grup de voluntari nord-irlandezi, care se vor muta timp de o săptămână în Vizureşti. Voluntarii vor lucra cot la cot cu localnicii şi alţi voluntari naţionali, conduși de dorința de a oferi o mână de ajutor semenilor.

Big Build înseamnă mai mult decât construcția propriu-zisă. Evenimentul își propune să arate că mișcarea Habitat poate crește doar cu sprijinul comunităților, al autorităţilor şi al tuturor celor care se implică pentru o schimbare în bine. Cooperarea și sprijinul reciproc sunt valorile după care se ghidează Habitat for Humanity România în fiecare proiect.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !