O nouă generaţie de artişti fotografi

O nouă generaţie de artişti fotografi
O noua grupa de cursanti initiati în arta fotografica si-au primit diplomele de absolvire înmânate de instructorul si presedintele Fotoclubului „Nufarul”, Stefan Toth.

Dublul eveniment – de recunostere a statutului de fotograf, plus o miniexpozitie a absolventilor – a avut loc luni, la sediul fotoclubului, din Pasajul Vulturul Negru, începând cu ora 16:00.

Chiar daca nu au fost prezenti decât cei în cauza, însotiti de prieteni, întâlnirea a avut „caracterul unei reuniuni de familie, mai bogata spiritual si cu o noua viziune legata de realitatea privita prin obiectivul aparatului de fotografiat”, dupa cum apreciaza Stefan Toth.

Unitate monocromatica

El a dorit sa-i felicite si sa dea în acelasi timp câteva sfaturi utile celor mai noi dintre fotografii oradeni în legatura cu ceea ce vor urma sa faca în plan artistic, invitându-i totodata sa participe pâna la sfârsitul anului la întâlnirile saptamânale ale celorlalti membri activi ai clubului.

Cele 40 de lucrari alb-negru expuse au fost selectate din cele câteva sute de fotografii realizate în timpul probelor practice din perioada cursului. Ceea ce este de mentionat la instantanee este o unitate extraordinara datorata în parte monocromaticii imaginilor, dar si stilului. În celelalte clisee au fost surprinse elemente reprezentative care caracterizeaza urbea de pe malurile Crisului, arhitectura de sec. XIX, imagini citadine etc.

Finalul a fost rezervat unui moment muzical sustinut de Thurzo Sandor Jozsef, membrul al Cvartetului Varadinum.

Laura Voicu