O nouă istorie a Oradiei

3Comentarii
ORADEA - Sala Traian Moşoiu a Primăriei Oradea a găzduit, luni seara, unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale ultimilor ani. Este vorba despre lansarea celei de-a doua ediții a volumului intitulat Istoria orașului Oradea.

La 15 ani de la o primă ediție, extrem de disputată și controversată de istorici și publicul local la vremea respectivă, un grup de istorici orădeni, sub coordonarea regretatului Liviu Borcea și a colegului său, Gheorghe Gorun, au recidivat cu un al doilea volum, revăzut și adăugit.

Primul care a luat cuvântul la această lansare oficială a cărții a fost directorul Editurii Arca, cea care a preluat ștafeta istoriei orădene de la Editura Cogito, omul de cultură Mircea Bradu. Amintind de vechea ediție și de criticile care au fost aduse acelei premiere, Bradu a amintit că, deși a avut lacune, nimeni nu a reușit într-o asemenea întreprindere în anii care s-au scurs de atunci.

Fascinația Oradiei

Rând pe rând, la microfon s-au perindat toți cei care au făcut posibilă apariția acestei admirabile lucrări, istorici și cercetători orădeni.

În ceea ce privește cartea, cele peste 500 de pagini, la care se adaugă și câteva zeci de planșe, sunt pline de informații absolute fascinante legate de orașul cu una dintre cele mai frumoase istorii între așezările Europei Centrale. Meritul autorilor este acela de a fi alcătuit o lucrare ale cărei pagini sunt parcurse cu savoarea unui roman de aventuri. Dincolo de plăcerea lecturii merită evidențiată calitatea excepțională a tiparului, precum și ținuta grafică a tomului care nu ar trebui să lipsească din biblioteca personală a tuturor celor care se pretind a fi orădeni.
Valentin Buda3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor