O nouă lege a salarizării din 2016

O nouă lege a salarizării din 2016
Salariul minim va fi de 1.200 de lei, iar salariul pentru posturi cu studii superioare cel puţin dublu.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marţi, la România TV, că, marţi, încep consultările cu partenerii sociali pe noua lege a salarizării. Potrivit ministrului, salariul minim cu care se va intra în sistemul bugetar va fi de 1.200 de lei, iar salariul maxim va fi egal cu salariul obţinut în prezent de preşedintele ICCJ. Plumb a precizat că salariul brut al preşedintelui Înaltei Curţi este 21.500 de lei.

Noua lege a salarizării unitare, convenită deja cu FMI şi cu Banca Mondială, se află pe masa Ministerului Muncii, care va iniţia dezbateri pe această temă

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a precizat la România TV că, marţi, încep consultările cu partenerii sociali pe noua lege a salarizării.

“Am convenit împreună cu instituţiile financiare internaţionale care sunt principiile şi criteriile care stau la baza acestei legi. Ca şi noutate, am introdus criteriul de persormanţă, iar în rest, principiile sunt relaţionate cu echitatea şi coerenţa, cu o salarizare care să fie aşezată în funcţie de studiile fiecărei persoane care lucrează în sistemul bugetar.

Am convenit să avem un raport între salariul minimim şi salariul maxim de 1 la 18, iar în ceea ce priveşte clasele de salatizare acestea sunt 5. Vom vedea pentru fiecare categorie în parte – cei care lucrează în educaţie, în sănătate, în administraţia publică locală şi centrală – cum aşezăm salariile pe ecaeste trepte.

Salariul minim cu care vom intra pe sistemul bugetar este de 1.200 de lei, iar salariul maxim va fi egal cu cel care acum este în plată la nivelul preşedintelui ICCJ şi va fi egal cu cel al preşedintelui României, cu salariul preşedintilor celor două Camere ale Parlamentului şi cu cel al premierului. Salariul brut al preşedintelui ICCJ este 21,500 de lei.

Pe perioada verii, vrem să finalizăm consultările cu partenerii sociali astfel încât în toamnă să putem transmite legea la Parlament. Dacă spaţiul fiscal ne va permite, vom putea să introducem legea gradual chiar din 2015, dar nu mai devreme de decembrie”, a precizat Rovana Plumb.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !