O nouă promoţie de artişti fotografi

O nouă promoţie de artişti fotografi
O noua sesiune de initiere în arta si tehnica fotografica s-a încheiat luni seara, atunci când cei 22 de cursanti ai Fotoclubului Nufarul au primit „botezul” îndrumatorului lor, presedintele Stefan Toth (E.FIAP).

Efortul celor care au patruns în tainele fotografiei artistice a fost rasplatit cu o expozitie de camera, alcatuita din lucrari ale fiecarui cursant, lucrari realizate la proba practica, si cu câte o diploma de absolvire, semn ca au intrat în circuitul artistilor fotografi. Stefan Toth a tinut sa-i ureze de acum înainte fiecaruia cât mai multe succese în aceasta noua „meserie” si a confirmat faptul ca daca pâna acum fotografia a fost privita ca un hobby, cei mai multi dintre absolventi au demonstrat ca pot face fata unui adevarat examen în acest domeniu. Curs si pentru avansati


Cliseele realizate într-o singura zi, cea a deplasarii de creatie prin centrul orasului, ilustreaza potentialul tinerilor învatacei, aproape toate instantaneele atingând cele sase puncte esentiale care stau la baza unei fotografii reusite. Nici fotografiile realizate în atelierul de creatie nu au fost mai prejos. Portretele, atât individuale cât si de grup, au fost un alt gen al fotografiei preferat de elevii lui Toth.

Ceea ce este important, afirma Toth, este „faptul ca fiecare dintre cursanti are o noua viziune despre ceea ce reprezinta lumina, umbra sau stralucirile”. Datorita interesului deosebit din partea proaspetilor absolventi, conducerea fotoclubului a hotarât sa initieze un curs de arta fotografica si pentru avansati, într-o formula mai lejera. Ca bonus, ei au primit permisiunea de a participa, pâna la sfârsitul anului, la întâlnirile saptamânale ale membrilor Fotoclubului Nufarul.

Laura Voicu