O nouă şansă la şcoală

O nouă şansă la şcoală
ORADEA / BIHOR - La fel ca şi anul şcolar care s-a încheiat şi în anul şcolar 2008-2009 va funcţiona programul „A doua şansă”, care oferă şansa la educaţie persoanelor care au depăşit vârsta standard de şcolarizare.

„Pentru a putea beneficia de programul «A doua şansă» solicitanţii trebuie să depăşeasscă vârsta normală de şcolarizare cu patru ani.

Avantajul programului este că la final absolvenţii vor avea un certificat profesional de nivelul I şi studiile echivalente cu clasa a X-a de la şcolile de arte şi meserii”, ne-a informat Sebastian Hebriştean, referent în cadrul inspectoratului şcolar. Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor susţine că numărul solicitărilor pentru acest program a crescut foarte mult faţă de anul trecut, numărul unităţilor care derulează cursuri crescând de la nouă la 23, iar numărul participanţilor de la 330 la peste 700.

Solictări duble

Dintre unităţile care derulează cursurile pentru „A doua şansă” două se regăsesc în Oradea, „Lucreţia Suciu” şi „Ioan Slavici”, restul de 21 fiind răspândite în tot judeţul. Conform prognozelor IŞJ Bihor, în anul şcolar 2008-2009, vor exista 324 de cursanţi pentru ciclul primar cărora li se vor adăuga 435 care vor studia în ciclul secundar inferior.

„Dacă în ciclul primar se studiază doi ani şcolari într-un an, clasa I şi a II-a într-un an şi III şi IV în cel de-al doilea, la ciclul secundar inferior sistemul de învăţământ este analog cu cel din studiile superioare, fiind axat pe sistemul de credite”, ne-a informat Sebastian Hebriştean. Pentru cei care au solicitat participarea la program cursurile vor debuta la 1 octombrie.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase