O nouă sesiune de depunere a proiectelor, deschisă

De Simona Drimbău
O nouă sesiune de depunere a proiectelor, deschisă
Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale (AFIR) a deschis, începând din 2 august 2018, sesiunea de primire a proiectelor pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate europene.

Sesiunea de depunere a proiectelor se va încheia pe 31 decembrie 2018.

Finanțarea proiectelor se asigură prin Submăsura 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima dată la scheme de calitate” a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 și se acordă fermierilor şi grupurilor de fermieri legal constituite care participă pentru prima dată la o schemă de calitate a Uniunii Europene – Denumire de Origine Protejată (DOP), Indicaţie Geografică Protejată (IGP), Specialitate Tradiţională Garantată (STG), Menţiunea de calitate facultativă „produs montan” și Produse ecologice.

De asemenea, sunt finanțate și proiectele prin care se asigură participarea pentru prima dată la schemele de calitate pentru băuturi alcoolice – Denumire de origine controlată (DOC), pentru vinuri de calitate, Indicație Geografică (IG), pentru vinuri de calitate și Băuturi spirtoase cu Indicaţie Geografică.

„Această linie de finanțare este foarte așteptată de către asociațiile și organizațiile fermierilor, pentru că oferă un sprijin consistent care va contribui la introducerea pe piaţă a unor produse agricole și alimentare care depăşesc semnificativ standardele comerciale ale produselor de larg consum. De asemenea, prin finanțarea acordată pentru aderarea la o schemă de calitate eligibilă se va asigura și o mai mare recunoaștere a calității produselor locale”, spun reprezentanţii AFIR.
Fondurile totale disponibile pentru sesiunea din acest an prin submăsura 3.1 sunt în valoare de 6,108 milioane de euro.
Întocmirea cererilor de finanțare se realizează conform Ghidului Solicitantului și a anexelor aferente acestuia, disponibile gratuit pe pagina de internet a AFIR – www.afir.info.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !