O nouă tranşă de la FMI

Reactualizat la:
3Comentarii
O nouă tranşă de la FMI
CE va vira a treia tranşă pentru România, de 1,2 mld. euro, în a doua parte a lunii septembrie

Comisia Europeană va vira cea de-a treia tranşă din împrumutul acordat României, în sumă de 1,2 miliarde de euro, în a doua parte a lunii septembrie, a declarat Laurent Moulin, şeful delegaţiei Executivului UE.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene misiunea de experţi din România a concluzionat că au fost îndeplinite condiţiile pentru eliberarea celei de-a treia tranşe a programului UE de asistenţă a balanţei de plăţi.

“Misiunea a concluzionat că aceste măsuri (de consolidare fiscală – n.r.) par a fi suficiente pentru a se atinge ţintele convenite de deficit bugetar de 6,8% ?i 4,4% din PIB în 2010 şi, respectiv, 2011”, se arată în comunicatul CE.

Executivul UE arată că România îşi menţine angajamentul de a-şi reduce deficitul bugetar sub 3% din PIB în 2012.

Bani

„Misiunea va raporta concluziile sale Comisarului pentru Afaceri Economice şi Financiare şi va consulta Comitetul Economic şi Financiar. Sub rezerva acordului celor doi, Comisia va elibera cea de-a treia tranşă din împrumutul UE acordat României”, se mai spune în comunicat.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene a sosit în 26 iulie la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acordului cu România, fiind evaluat modul în care România a îndeplinit criteriile de performană stabilite pentru finele lunii iunie şi disutat nou set de prognoze macroeconomice.

În urma încheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de 914 milioane de euro.

SURSA:MEDIAFAX3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor