O noua varianta de protest

302Comentarii
O noua varianta de protest
Şoferii sunt invitaţi să nu alimenteze de la o anumită companie, pentru ca aceasta să scadă preţurile.

Varianta de protest propusă de soferi în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie nu s-a bucurat de prea mare succes. Cine nu a avut benzina sau motorină, a alimentat fără nici o jenă. „Ce să fac dacă mi s-a terminat azi benzina. Cu maşina îmi câştig pâinea. Nu-mi dă nimeni de mâncare dacă stau”, ne-a declarat un şofer orădean.

Angajaţii staţiilor de benzină din Oradea spun că numărul clienţilor a fost la fel ca în celelalte zile. „Mă aşteptam să avem mai puţini clienţi, dar nu a fost nici o deosebire faţă de zilele precedente”, ne-a informat o angajată de la Lukoil. La fel ne-au răspuns şi cei de la Staţiile Petrom şi OMV. Mai mult, în aceste zile angajaţii de la staţiile de benzină au fost parcă mai curtenitori ca niciodată. Te aşteptau la pompă, îţi puneau carburant, îţi spălau şi parbrizul. Oricum, ei nu sunt vinovaţi cu nimic.

O nouă variantă

Văzând că boicotarea staţiilor de benzină în zilele de 17, 18 şi 19 nu are succes, românii propun o nouă variantă de protest. „O soluţie mai bună ar fi ca toată lumea să nu mai cumpere de la o companie combustibil, aceasta fiind nevoită să scadă preţul, ca să nu falimenteze. În felul acesta îşi va atrage clienţii de la celelalte companii, care vor fi nevoite să scadă şi ele preţul. Astfel se va crea o adevărată economie de piaţă”, se spune în mesajul care circulă pe reţelele de socializare.

Tot prin intermediul internetului au ieşit la iveală componentele preţului benzinei. Acestea sunt: acciza – 467 de euro/tonă, taxa de drum – 125 de euro/tonă, taxa de solidaritate (câte un cent/litru – pentru acoperirea prejudiciului creat în urma falimentului Bancorex) – adică 10 euro/tonă. Producătorul are preţul de circa 370 de euro/tonă. Rezultă preţul tonei de benzină: 370+467+125+10=972 de euro. La acesta se adaugă TVA de 24%, adică 233,28 de euro. Totalul este de 1.205,28 de euro/tona de benzină. Cu aproximaţie, un litru de benzină costă 5,15 lei. Deci producătorul încasează 370 de euro/tonă, iar statul 835,28 de euro/tonă.

D.B.

Protestatari timizi în prezenţa poliţiştilor

Protest impotriva scumpirii benzinei302Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor