O omisiune care deranjează…

2Comentarii
O omisiune care deranjează…
ORADEA – Pediştii bihoreni au ajuns într-o situaţie de-a dreptul inedită: să fie puşi în încurcătură tocmai de o Prefectură condusă de un fost pedist de frunte, Traian Abrudan. De unde şi până unde?

Ieri, secretarul general al PD Bihor, Mircea Matei, s-a arătat pe jumătate mâhnit, pe jumătate contrariat de faptul că, pentru prima oară din decembrie ’89, nu se va putea vota în Gara Mare a Oradiei la referendumul de sâmbătă, 19 mai, pentru demiterea preşedintelui Băsescu. Mai mult decât atât, nici în Autogara din cartierul Velenţa cetăţenii nu vor putea vota!

„Vreau să vă spun că e prima dată în 17 ani când în Gară nu se va putea vota. Să acceptăm că la Autogară când a fost secţie, când n-a fost, dar la Gară s-a putut vota tot timpul”, a spus Matei, făcând aluzie la faptul că Guvernul din care PD nu mai face parte nu ar avea nici un interes ca lumea să vină la vot. De altfel, discursul lui Matei e preluat de la liderii naţionali ai PD, care şi-au exprimat în mai multe ocazii îngrijorarea cu privire la modul în care Cabinetul Tăriceanu 2 va şti să organizeze alegerile, îndeosebi pentru românii de peste graniţe.

Abrudan a trimis-o…
În cazul de faţă, situaţia ia însă o turnură interesantă, deoarece Prefectura este cea care a trimis listele cu secţiile de votare către Bucureşti! Iar atribuţiile de prefect sunt exercitate, de la plecarea lui Bolojan la Secretariatul General al Guvernului, de către Traian Abrudan, propulsat acolo tocmai de către PD Bihor.

În momentul trimiterii listelor, Abrudan exercita deja sarcinile prefectului. „Din păcate, Biroul Electoral Judeţean s-a constituit vineri, 27 aprilie, abia după-amiază. Eu m-am interesat despre această problemă la doamna Lupeş (şefa Serviciului Juridic din Prefectură – n.r.), însă dânsa mi-a spus că lista cu secţiile a fost trimisă spre Bucureşti de dimineaţă”, ne-a spus Mircea Budău, reprezentantul PD la BEJ. Cele spuse de Budău au fost confirmate ulterior de către Abrudan.

El a motivat omisiunea prin faptul că a fost trimisă spre Guvern lista pregătită iniţial pentru alegerile pentru Parlamentul European. „A fost trimisă aceeaşi listă pregătită pentru europarlamentare. Dacă nu au fost solicitări pentru alte secţii de votare decât cele stabilite iniţial, nu s-au mai făcut modificări”, motivează Abrudan demersul Prefecturii…

Calin Corpas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor