O orădeancă, cea mai bună dintre ospătari

O orădeancă, cea mai bună dintre ospătari
În prezenta presedintelui lantului hotelier Continental Hotels, Radu Enache, si sub privirile sefului Hotel Dacia-Continental Oradea, Andrei Pop, Lucia Rada Voicu a câstigat premiul pentru cel mai bun ospatar si 300 de euro.

Titlul a fost obtinut în urma unei prestatii care a smuls aplauzele asistentei si nu a fost un cadou dat Luciei de ziua ei. Oradeanca a reusit sa se impuna în fata a sapte contracandidati, sase barbati si o femeie. Cel mai tânar participant, Nicolae Suhau, are doar 19 ani, dar s-a batut de la egal la egal cu ospatarii mai experimentati.

Secrete culinare

Sub sloganul „Excelent profesional, standard Continental”, miercuri seara, la Hotel Dacia Continental Oradea, a fost desemnat cel mai bun ospatar. Concurentii au avut de trecut prin trei probe: transarea puiului, decantarea vinului si flambarea piersicilor. Daca bucatarul este cel care transpune în realitate arta culinara, ospatarul este regizorul.

Ospatarul este cel care face ca o vizita la restaurant sa devina o seara de neuitat. Cei prezenti au putut afla si unele secrete în ceea ce priveste decantarea vinului. În aceasta operatiune, de mare folos este o lumânare. Atât pentru a afla daca vinul are sau nu impuritati, cât si pentru a scoate taninul din vin. Taninul este responsabil cu formarea gustului amarui al vinului.

Atmosfera din timpul pauzelor dintre probe a fost întretinuta de Anca Caus, care a cântat live. Dintre vip-urile oradene invitate la show nu au lipsit Gavrila Ghilea, vicepresedintele Consiliului Judetean, si Ioan Rugea, directorul Oradinum. Mica vedeta a serii a fost însa Andreea Claudia, nepotica lui Andrei Pop si fiica deputatului Claudiu Pop.

Bursasiu Veronica