O piaţă neexploatată

DEVA – Având vânzări estimate la doar 10-15 la sută din potenţial, piaţa suvenirurilor hunedorene se rezumă la celebra păpuşă îmbrăcată în costume populare, icoane pictate pe lemn şi binecunoscutul chip al lui Dracula.

Cu o medie anuală de aproximativ 70.000 de turişti, Castelul Huniazilor ar putea fi o sursă importantă de profit pentru producătorii de suveniruri. Cu toate acestea, în încăperile special amenajate din castel, turiştii pot cumpăra binecunoscutele icoane pictate pe lemn, pietre semipreţioase sau diverse medalioane. Situaţia este similară şi la Deva unde pe platoul din faţa telecabinei nu găseşti nici un vânzător de suveniruri. Asta în condiţiile în care, anual, urcă cu telecabina spre Cetatea Devei circa 60.000 de turişti. Iar din aceştia, aproximativ 80 la sută sunt străini. Practic, în condiţiile în care fiecare turist ar cheltui la aceste două puncte de atracţie turistică câte 10 euro, anual, piaţa suvenirurilor hunedorene ar avea încasări de 1.300.000 de euro! Cu toate acestea se estimează că, anul trecut, sumele provenite din vânzarea suvenirurilor în aceste două puncte nu au depăşit 20.000 de euro.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase