O profesoară din Oradea, în finala Ligii Profesorilor Excepţionali

Reactualizat la:
1Comentariu
O profesoară din Oradea, în finala Ligii Profesorilor Excepţionali
O profesoară de la Emanuil Gojdu a ajuns între ultimii 10 finaliști ce concurează pentru premiul de 30.000 RON în cadrul celei de-a treia ediție a Ligii Profesorilor Excepționali.

Orădeanca Luncan Anița, profesoară de chimie la Colegiul Național Emanuil Gojdu, a primit suficiente voturi încât să se califice printre cei 10 finaliști ai Ligii Profesorilor Excepționali.

„Pentru mine, profesia de profesor, o consider unica meserie care mă împlinește din punct de vedere sufletesc, deoarece de-a lungul timpului am observat că ceea ce fac, fac bine, datorită rezultatelor pe care le-au obținut generațiile de copii de-a lungul a 34 de ani de carieră la diverse olimpiade și concursuri naționale și internaționale. Copii îmi oferă un univers fascinant, poate mai fascinant decât sinteza substanțelor chimice” spune Luncan Anița.

În finală au mai ajuns profesori din Iași, București, Piatra-Neamț, Bacău, Suceava, Bistrița, Pitești.

În urma voturilor online la nivel național, din primii 30 de clasați în prima etapă, o comisie special creată, a selectat zece dintre cele mai relevante profile. Acești zece finaliști vor putea fi votați, online, pe pagina oficială, până la 20 iunie 2016, data încheierii concursului.

Liga Profesorilor Excepționali recunoaște și premiază performanțele și excelența în educație. Concursul se adresează tuturor învățătorilor și profesorilor de la clasele I la a XII-a, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare ce au avut rezultate notabile, prin implicarea în viața comunității, realizări în afara școlii, prin recunoașterea meritelor de către elevi, părinți sau colegi.

Premiile celei de-a treia ediții constau într-o bursa de merit, de 30.000 RON, 20.000 RON si 10.000 RON pe durata unui an educațional, pentru primele trei locuri. Ocupantul locului patru va pleca într-o tabară educațională la o universitate de prestigiu din Europa. Următorii șase premianți vor benefica de câte un laptop. Totodată, toți ocupanții primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, între care și materiale de specialitate și educaționale sau enciclopedii.

Liga profesorilor excepționali este organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Fischer International și Editura Litera.

 

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor