O prostituată deţine recordul la amenzi

1Comentariu
O prostituată deţine recordul la amenzi
HUNEDOARA – Cetăţenii care nu îşi plătesc amenzile date de poliţişti vor fi obligaţi să muncească în folosul comunităţii. În prezent doar 10% din amenzi sunt achitate, procedurile de recuperare fiind întârziate din cauza numărului mare de situaţii.

“Mă chinui să recuperez sumele şi nu am cum! Procedura este destul de complicată. Se face sesizare către instanţă, după care se cere acordul contravenientului, ceea ce este o anomalie”, spune Anca Homorodean, şef serviciu impozite şi taxe locale Hunedoara. Cele mai multe contravenţii sunt pentru prostituţie, cerşetorie şi furt de fier vechi. Valoarea-record a unei amenzi înregistrate este de 85.000 de lei, şi aparţine unei prostituate cu domiciliul în Hunedoara.
Din 2007, Consiliul Local a preluat amenzile de la Administraţia Financiară, acestea fiind în valoare totală de 38 de miliarde lei vechi, sume care sunt incluse în buget. „Am ridicat această problemă pentru că mulţi cerşetori au ajutor social, dar primesc amenzi pe care nu le plătesc. Avem peste 100 de cazuri care trebuie transferate instanţei, iar aceasta poate dispune ce verdict consideră”, adaugă Anca Homorodean.

 

Neplata te trimite la muncă obligatorie

Municipiul Deva are un număr de 4000 de amenzi neîncasate. Majoritatea sunt între 200 – 400 de RON şi provin din neplata rovinietei. “Este o întreagă birocraţie pentru recuperarea banilor. Se fac verificări dacă persoana are venituri şi ce situaţie are la domiciliu pentru executarea silită, iar dacă primeşte o sentinţă judecătorească pentru muncă în folosul comunităţii invocă drepturile omului”, conchide Călin Păcurar, şef birou executări silite Deva.

Grigore Roibu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor