O săptămână de teatru scurt

O săptămână de teatru scurt
ORADEA – Cea de-a XVI-a ediţie a Săptămânii Teatrului Scurt va avea loc în perioada 29 septembrie – 6 octombrie, în cadrul Toamnei orădene.

Festivalul va debuta cu un spectacol cu Răzvan Mazilu, „Un tango mas”, regizat de Alexandru Dabija. Teatrul „Odeon” va mai aduce un spectacol la Oradea, „Joi, megajoy”, în regia lui Radu Afrim, cu care va susţine două reprezentaţii. Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” va fi prezent la festival cu „Sânziana şi Pepelea”, iar Teatrul de Comedie din Bucureşti vine cu piesa „Ferdinand al VIII-lea, regele Spaniei” de Gogol.

Protagonistul acestui spectacol din urmă este Tudor Chirilă. În ultima zi a Săptămânii Teatrului Scurt va avea loc spectacolul lui Dan Puric „Don Quijote”, cu care a susţinut un turneu în şapte capitale europene. Intenţia organizatorilor este ca în aceeaşi zi să mai aibă loc un spectacol Don Quijote, în interpretarea Adei Milea, urmând să lanseze o invitaţie artistei. În program a mai fost inclus un recital de operă, ce va fi susţinut de tenorul orădean Alexandru Badea. În cadrul festivalului vor mai evolua cele două trupe ale Teatrului de Stat, iar tratativele cu Teatrul „Csokonia Jozsef” din Debreţin, Teatrul „Eugen Ionesco” din Chişinău şi cel din Rijeka (Croaţia) sunt în curs. Spectacolele vor avea loc pe scena sălii mari, respectiv în sala studio, eventual o singură reprezentaţie urmând să fie găzduită de un club, locaţia nefiind deocamdată stabilită.

150.000 lei

Conform estimărilor, bugetul evenimentului se va cifra la aproximativ 150.000 lei, banii urmând să fie asiguraţi de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.
Asemenea ediţiei anterioare, nici cea de anul acesta nu avea caracter de competiţie, iar unele spectacole nu se vor înscrie în categoria „teatru scurt”. „Ar trebui să ne asumăm o anumită reformare a festivalului, să nu mai existe această restricţie. Trebuie să lucrăm la titulatură”, consideră directorul Lucian Silaghi.

Zoltan Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase