O săptămână închinată cercetării științifice

De Crina Dobocan
O săptămână închinată cercetării științifice
Sesiuni de comunicări științifice, conferințe, workshop-uri, concursuri, festivaluri pentru studenți în Universitatea Oradea.


Oradea.Universitatea din Oradea deschide marți, 29 mai, lucrările ediției a XXIX-a a Săptămânii Științifice. Festivitatea de deschidere va avea loc în Aula Magna a Universității, începând cu ora 10:00.

La deschidere, alături de rectorul Constantin Bungău și președintele Senatului Universității Oradea, Sorin Curilă, au fost invitați prefectul Ioan Mihaiu, Pasztor Sandor, președintele Consiliului Județean Bihor și primarul Ilie Bolojan.

Cu acest prilej, prorectorul pentru Managementul Cercetării și Relații Internaționale din cadrul Universității Oradea, prof. univ. dr. Eugen Macocian, va prezenta activitatea de Cercetare-Dezvoltare-Inovare la UO.

În cadrul evenimentului va avea loc și decernarea titlului de ,,Profesor Emerit” al Universității din Oradea pentru excelența didactică și cercetare.

De asemenea, cu acest prilej, vor fi acordate două titluri de Doctor Honoris Causa al Universității Oradea: prof. univ. dr. Marius Bojiță de la Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca (în 29 mai), și acad. prof. univ. dr. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei. În acest context au fost cuprinse și lucrările Consiliului Național al Rectorilor, care se vor desfățura din 31 mai până în 3 iunie, la Oradea.

Săptămâna Științifică a Universității din Oradea va fi marcată, de fiecare facultate din cadrul instituției de învățământ orădene, prin conferințe, sesiuni de comunicări științifice pentru profesori și pentru studenți, concursuri, simpozioane, conferințe, workshop-uri, festivaluri.

Manifestările de anul acesta sunt dedicate celebrării a ,,55 de ani de învățământ superior” la Oradea și a Centenarului Unirii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !