O şcoală de nivel european

2Comentarii
O şcoală de nivel european
Şcoala „Ion Bogdan” din cartierul Oncea era până de curând o instituţie modestă, însă situaţia este pe cale de a se schimba.

„Cartierul Oncea e într-o continuă dezvoltare şi extindere, construindu-se peste şase sute de case noi, astfel încât este necesară o unitate şcolară care să asigure nevoia de educaţie a copiilor care locuiesc în această zonă”, afirmă directorul Ioan-Corneliu Surlă. Clădirea nouă a şcolii a fost construită şi dotată într-un mod inovativ, realizată din fonduri Phare, cu sprijinul Băncii Mondiale şi al Consiliului Local.

Sălile de clasă sunt dotate cu computere şi televizoare. Latrinele au fost schimbate cu săli de baie moderne, mobilierul este şi el nou, realizat la comandă. Elevii au acces la laboratorul de informatică, computerul fiind introdus în orar încă din clasa I. Clădirea nouă a şcolii are în incinta sa şi o sală care poate fi utilă pentru şedinţe şi conferinţe. „Ion Bogdan” este prima şcoală bihoreană care utilizează apa geotermală ca agent termic, reducând astfel considerabil cheltuielile.

Progres

Ioan-Corneliu Surlă afirmă că dorinţa sa încă de acum patru ani, de când a fost numit director, a fost „aducerea şcolii la un nivel înalt din punct de vedere al calităţii învăţământului”. În urmă cu patru ani, gradul de promovabilitate la testarea naţională a fost de 26%, în 2003, 86%, iar anul trecut s-a ajuns la promovabilitate de 100%.
Directorul are planuri mari.

Vechea clădire a şcolii este în proces de reamenajare, iar aceasta va găzdui după finalizare o sală de gimnastică, o bibliotecă şi o sală de lectură, un laborator de ştiinţe ale naturii, un al doilea laborator de informatică şi trei săli de grădiniţă. Pe lângă toate acestea, şcoala va mai avea în dotare un teren de joacă, unul de handbal, altul de fotbal, un teren de tenis de câmp şi un bazin de înot în scop didactic. Baza sportivă va fi finalizată în trei ani. În ceea ce priveşte noul an şcolar, Ioan Surlă afirmă că „vor fi introduse clase vocaţionale de sport şi limbi străine, cu program prelungit, pentru a satisface orice tip de solicitare”.

Denise Stete2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor