O singură ofertă pentru canalizaţia tehnică

O singură ofertă pentru canalizaţia tehnică
Iniţiativa Primăriei de-a îngropa cablurile de pe faţadele din oraş pe banii companiilor private nu se bucură de un prea mare interes din partea acestora.

La primul termen al licitaţiei pentru realizarea canalizaţiei tehnice s-a prezentat un singur ofertant, motiv pentru care procedura de achiziţie va fi reluată.

„Doar RCS-RDS s-a prezentat la licitaţie. Legea ne cere să reluăm procedura şi, dacă nu se prezintă alte companii, la a treia licitaţie vom încheia contractul cu ei”, spune viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Acesta apreciază că Romtelecom, celălalt mare operator de telefonie fixă din Oradea, nu îşi manifestă interesul pentru că mare parte dintre reţelele acestei companii sunt deja îngropate.

Reţeaua de canale subterane destinată cablurilor de toate felurile care acum atârnă pe faţade are o lungime estimată de 200 de kilometri iar realizarea sa ar costa în jur de 9,5 milioane de euro.

Edilii aşteaptă aceşti bani de la o firmă privată, care şi-ar recupera investiţia prin taxarea fiecărui metru de reţea pe care o găzduieşte. Canalul propriu-zis ar avea lăţimea maximă de 0,50 metri şi adâncimea maximă de 1,11 metri. Primăria licitează concesionarea a 100.000 metri pătraţi de teren pentru această reţea.

Deşi, în afară de teren, Primăria nu participă cu bani la această lucrare, executivul se aşteaptă să iasă în câştig. Caietul de sarcini prevede că cel puţin 15% din taxele percepute de operatorul canalizaţiei tehnice, adică minim 60.000 de euro pe an, va intra la bugetul local. Concesionarea terenului se face pe 40 de ani.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !