O voce populară a luat trofeul Best Voice

O voce populară a luat trofeul Best Voice
Sergilia Popa a început să cânte muzică populară din curiozitate. Visa să calce pe urmele Florică Ungur sau a Corneliei Covaciu.

Dragostea pentru muzică a moştenit-o de la tatăl ei, iar pasiunea pentru pictură de la bunica sa. Sergilia a luat nenumărate premii pentru interpretare ca solistă de muzică populară. Am putea aminti fie doar şi locul II la „O voce populară”.

A cochetat apoi cu romanţele şi a performat . La cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Romanţe şi Poezie „Rapsodii de Toamnă” a fost câştigătoare.

Sergilia a absolvit Facultatea de Muzică din Oradea – specializarea Pedagogie Muzicală, iar apoi Masteratul – specializarea Dirijat, clasa prof. Lazăr Valentin. De asemenea, în 2009, a absolvit Şcoala de Arte „Francisc Hubic” – specializarea Canto Popular, la clasa prof. Marcu Leţ. A fost membră în Ansamblul folcloric „Nuntaşii Bihorului”, iar la muzică uşoară a luat lecţii cu prof. Meda Horjan. Sergilia a fost marea surpriză a celei de-a doua ediţii a concursului „Best Voice”, care a avut loc vineri seara la Butoiul de Aur.

Juriul prezidat de Meda Horjan (care a făcut și o demonstrație de interpretare profesionistă într-un duet cu Jessie Baneș) a avut o misiune deloc simplă, aceasta chiar dacă jumătate din nota finală a celor 10 concurenți a fost dată de orădenii care au participat la eveniment. Pianistul Cosmin Mihalache şi Anca Căuş au făcut senzaţie cu apariţiile lor şi cu prestaţiile artistice. Mihai Baneş, amfitrionul şi organizatorul concursului a anunţat câştigătorii: locul III – Adrian Moț, locul II – Edina Bodor și locul I – Sergilia Popa, care a obţinut şi trofeul Best Voice și 500 de euro. Ceilalţi ocupanţi ai podiumului au obţinut premii de 300 de euro, respectiv 200 de euro. Premiile au fost acordate de Leonardo (prin avocatul Daniela Rădac) și Butoiul de Aur (prin managerul Daniela Pantea).

Pretendenţi la Best Voice:

1. Oros Larisa,

2. Felix Lascu,

3. Patricia Ganea,

4. Lipai Mihai,

5. Popa Sergilia

6. Ovi Tarau

7. Alexandra Marcut

8. Adi Mot,

9. Edina Bodor,

10. Cristi Bara

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !