Oameni pentru oameni, la Caritas Eparhial

Oameni pentru oameni, la Caritas Eparhial
ORADEA - Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) şi-a prezentat raportul activităţilor derulate în anul 2007 şi pe cele ce vor urma să fie puse în practică. Principala grijă a ACEO este ajutorul caritabil, creştin dat familiilor sărace şi persoanelor bolnave, care trebuie ocrotite, pentru a se putea bucura de drepturile lor.

Cei care pot beneficia de acest sprijin trebuie să aibă un venit lunar mai mic de 200 lei pe lună sau de 3 euro pe zi.


Ajutor celor necăjiţi

Desfăşurate sub sloganul „Oameni pentru oameni”, programele ce se derulează de anul trecut şi în prezent sunt Masă caldă, Distribuire de Alimente, Distribuire de Haine, Prieteni pentru un zâmbet şi Clovnii doctori, ultimele două constau în implicarea tinerilor în acţiuni de voluntariat şi în vizitarea copiilor bolnavi din spitale, de către clovni ce îi binedispun. ACEO încurajează mult acţiunile de voluntariat şi instruieşte periodic viitori voluntari.

„Faţă de anul 2006, când ne-am început activitatea, a crescut numărul de proiecte şi de programe derulate, dar şi numărul de angajaţi implicaţi în acestea, ajungându-se până la 120 de voluntari. În anul 2008 vom continua vechile activităţi şi sperăm să punem piatra de temelie la un centru pentru persoane vârstnice, Casa Frenţiu, situat în fostul Cimitir Olosig” spune Adela Ghiţulescu, directorul executiv al ACEO.

Cei asistaţi de membrii ACEO par să fi mulţumiţi de ajutorul primit.

„Am aflat de existenţa Caritas de la unchiul meu. Sunt foarte mulţumită, mai ales că nu credeam că voi fi băgată în seamă când am venit aici. Mâncarea e foarte bună şi oamenii se poartă frumos cu mine” declară H.E., o femeie de 29 de ani, divorţată, mamă a unui copil cu handicap.

Printre proiectele ACEO se numără şi cele de mediu, şi anume Responsabil pentru cartierul meu şi Reciclarea-o alternativă. Formare de voluntari, Din nou împreună cu 2% şi Sponsorizare prin contabili sunt alte proiecte, prin care s-au strâns fonduri pentru sprijinul orădenilor aflaţi în dificultate.

„În 2007 ACEO a ajutat peste 200 de familii cu diferite probleme. Dorim ca pe viitor numărul celor ajutaţi să crească. Un proiect important pentru 2008 este construirea unei Cantine sociale, pentru a scădea costurile programului O masă caldă şi pentru a putea beneficia de acest program cât mai multe persoane”, spune Adela Ghiţulescu.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !