Oamenii de afaceri, mulţumiţi de „revoluţia” lui Bolojan

1Comentariu
Oamenii de afaceri, mulţumiţi de „revoluţia” lui Bolojan
FPB a analizat, printre membrii săi, care sunt meseriile şi specializări cerute şi deficitare pe piaţă.

Printr-un comunicat remis redacţiei, Federaţia Patronilor Bihor salută iniţiativa Primarului Ilie Bolojan, de orientare a învăţământului preuniversitar spre aria curriculară tehnico-aplicativă, prin majorarea procentului de absolvenţi ai învăţământului profesional şi tehnic.

„ Suntem plăcut surprinși de reacția rapidă a primarului Municipiului Oradea la discuțiile pe care le-am avut împreună la sfârșitul anului 2013, discuții care au cuprins și acest subiect. Firmele din Bihor, în special cele afiliate FPB, resimt nevoia unor specialişti în domenii pe care învăţământul actual nu îi mai specializează. Astfel meserii ca sudor, macaragiu, AMC-ist, forjor, automatist pentru supraveghere şi întreţinere cazane, şi lista ar putea continua, sunt doar câteva din meseriile rare pe piaţa muncii”, spune Ioan Lucian, preşedintele FPB.

Mediul de afaceri este extrem de sensibil la tehnologie, motiv pentru care nevoia de oameni calificaţi în meserii vechi şi noi deopotrivă este acută. FPB a avut iniţiativa, printre membri ei, de a analiza care sunt aceste meserii şi specializări cerute şi deficitare pe piaţă.

„Sperăm să avem o colaborare pe termen lung, pentru un efect prognozabil şi predictibil, atât cu autorităţile publice locale cât şi cu instituţiile de învăţământ. Oferim nu doar date şi statistici referitoare la cererea reală de specializări din producţie ci mai ales oportunitatea de a face practică direct în condiţii reale, atât pentru cadrele didactice dornice să îşi facă „update” cât şi pentru elevii practicanţi.Fiind încă la început de an, Federaţia Patronilor Bihor urează tuturor colaboratorilor săi un an 2014 remarcabil şi plin de împliniri profesionale”, a precizat Ioan Lucian.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor