Oamenii lui Robu au luat concursurile de angajare în Primăria Timișoara. Daniela Știr, notă mare la proba orală

De Roxana Deaconescu
Oamenii lui Robu au luat concursurile de angajare în Primăria Timișoara. Daniela Știr, notă mare la proba orală
© foto: arhivă
Daniela Știr și Ciprian Trocan, doi liberali aduși de Nicolae Robu în primărie, sunt ca și angajați în instituția de pe C.D. Loga. Cei doi au luat și interviul, așa că mai au de parcurs doar formalitățile birocratice pentru a fi angajați la Primăria Timișoara. Cei doi au promovat concursul din postura de candidați unici ajunși la proba de interviu, ultima prevăzută de procedură.

Ciprian Trocan va fi inspector de specialitate gradul II, la Biroul Administrativ din Primăria Timișoara. Postul este temporar, iar cel care îl ocupă trebuie să fi absolvit o facultate, oricare ar fi ea, să aibă experiență de cel puțin un an și să știe Word și Excel la nivel mediu.

Inițial, la concurs s-au înscris trei candidați. La proba scrisă, unul nu s-a prezentat, al doilea nu a obținut decât 60,8 puncte, față de cele 70,5 ale lui Ciprian Trocan. Tânărul de acum fost consilier al primarului Nicolae Robu a susținut apoi și interviu, la care a făcut însă un punctaj mai mic decât la „scris”. Fiind unicul candidat, cele 138,5 puncte i-au fost suficiente pentru a fi declarat admis. Prin PMT se vorbește că Trocan ar urma să fie numit șef la Serviciul Creșe.

Daniela Știr, tânăra care în trecut îi punea întrebări citite de pe foaie primarului Nicolae Robu pentru un filmuleț care se dorea a fi un interviu, s-a înscris la concursul pentru consilier debutant, clasa I, la Biroul Transport și Siguranța Circulației din postura de coordonator al Infocentrului Turistic al PMT, în care fusese numită la finele lunii martie.

Pentru Siguranța Circulației, cei din PMT au decis că este nevoie de „studii universitare de licență absolvite cu diplomă, studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă – spec. economie”. Au fost șapte înscriși, dar numai șase au trecut de proba dosarului. A urmat cea scrisă, unde un candidat nu s-a prezentat, iar punctajele celorlalți patru au fost cuprinse între 0 și 17. Daniela Știr a făcut 62 puncte, fiind singura admisă la interviu. Spre deosebire de Trocan, tânăra a mers mult mai bine la această parte a concursului, fiind notată cu 84 de puncte. Cu un total de 146, ea a fost declarată admisă.

Odată cu angajarea celor doi în primărie și cu plecarea lui Ionuț Nasleu ca director la Societatea Piețe S.A., Nicolae Robu rămâne cu un singur consilier local, aparent devotatul Cătălin Iapă. Posturile sunt încă vacante, pentru că edilul nu și-a ales noii consilieri.

„Nu am momentan pe nimeni, nu am căutat și deocamdată nu ocup posturile. În mod normal trebuie să vină demnitarul și să își aleagă oamenii, nu să vină ei să se ofere, cam așa sunt uzanțele”, a spus Robu, pentru tion.ro.

Rămâne de văzut pe cine va găsi primarul Timișoarei să lanseze în politică și administrație publică.

Articole pe aceeași temă:

Nicolae Robu rămâne fără trei consilieri personali. Cătălin Iapă e cel mai devotat

Doi oameni ai lui Robu, Trocan și Știr, aproape angajați în PMT. Și-au bătut măr contracandidații la concursuri

„Reporterița” Daniela Știr nu mai vrea la Infocentru? Se angajează la Siguranța Circulației

Ciprian Trocan, cel mai tânăr consilier personal al lui Robu, se angajează și el în Primăria Timișoara



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !