Oana Lianu, in finala la Romanii au talent

Oana Lianu, in finala la Romanii au talent
Prinţesa naiului este singura reprezentantă a Bihorului în finala din 11 mai.

Prinţesa naiului a ajuns în finala emisiunii concurs ,,Românii au talent’’. Oana Lianu a încântat cu vocea şi talentul său juriul şi publicul din România.

Orădeanca, care a susţinut concerte pe toate continentele, a scos cinci albume muzicale şi a publicat două cărţi, a îmbinat armonios instrumentul tradiţional românesc, naiul, cu ritmurile de jazz şi vocea sa minunată, reuşind să adune suficiente voturi pentru a se califica în finala concursului. Artista este la un pas de a câştiga marele premiu de 120.000 de euro.

Juriul a aplaudat-o pe cântăreaţă în picioare, Andra refuzând să se aşeze până nu a terminat de adresat toate cuvintele de laudă pe care le avea de spus Oanei.

În asentimentul Andrei a fost şi Mihai Petre, care a spus că momentul a fost superb şi că a avut toate ingredientele pentru a ajunge în finală. „Finala” a fost şi cuvântul cu care Andi Moisescu a caracterizat prestaţia Oanei Lianu, întărind astfel spusele lui Mihai şi ale Andrei. Andi a mai afirmat despre interpretarea naistei că „a fost produsul complet”.

În semifinală au ajuns şi orădencele de la ,,Dadi Plus’’, foarte apreciate de juriu. Dansatoarele nu au adunat însă voturile necesare pentru a ajunge în finală.

Parcurs impresionant

Doctor în muzică la 29 de ani (teză apreciată Summa cum laude), conferenţiar universitar, Oana Lianu deţine un parcurs academic impresionant. Cărţile şi publicaţiile Oanei Lianu dedicate naiului şi folclorului românesc constituie unul din cele mai valoroase materiale din literatura muzicală de specialitate la nivel mondial. Oana Lianu face parte din categoria restrânsă a artiştilor care îmbină în mod excepţional cariera universitară cu cea artistică. Studenţii modulului de Folclor al Facultăţii de Muzică a Universităţii din Oradea, pregătiţi de Oana Lianu, au obţinut numeroase premii la festivalurile judeţene, naţionale şi internaţionale de muzică populară, ducând mai departe zestrea culturală deosebită a românilor.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !