Oana Lianu, o noua diploma de excelenta

Oana Lianu, la Festivalul ,,Maria Lătăreţu’’
Oana Lianu, la Festivalul ,,Maria Lătăreţu’’
Oana Lianu a primit diplomă de excelenţă pentru implicarea în viaţa artistică a gorjenilor.

Prinţesa naiului, Oana Lianu, a fost invitată în juriul celei de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor ,,Maria Lătăreţu’’ de la Târgu Jiu.

Pentru implicarea activă în viaţa artistică a gorjenilor, în cadrul simpozionului dedicat Mariei Lătăreţu, artistei Oana Lianu i s-a decernat o diplomă de excelenţă.

În perioada 7-10 noiembrie, la Târgu Jiu s-au desfăşurat manifestările omagiale închinate centenarului naşterii Mariei Lătăreţu. Slujba de comemorare şi spectacolele au fost susţinute la Muzeul Memorial ,,Maria Lătăreţu’’ din satul natal Bălceşti şi la Căminul Cultural din aceeaşi localitate. Simpozionul omagial a avut loc în sala Prefecturii Târgu Jiu.

Anul acesta, festivalul s-a bucurat de susţinerea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Recital Oana Lianu

Festivalul s-a adresat soliştilor vocali şi instrumentişti neprofesionişti, iar acompaniamentul orchestral a fost asigurat de orchestra Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului” din Târgu Jiu, la pupitrul dirijoral aflându-se Marcel Parnica şi Aurel Blondea.

Printre membrii juriului s-a numărat şi conf. univ. dr. Oana Lianu. Seria manifestărilor artistice organizate cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la naşterea Mariei Lătăreţu s-a încheiat cu un spectacol extraordinar închinat inegalabilei interprete. Printre numele sonore invitate în spectacol s-a numărat şi Oana Lianu, conf. univ. dr. la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii din Oradea.

“Recitalul pe care l-am susţinut eu a fost un omagiu adus privighetorii Gorjului şi sper din suflet ca trilurile <<Ciocârliei>>, pe care am interpretat-o în final, atât vocal, cât şi la nai, să fi ajuns în înaltul cerului, la Maria Lătăreţu…”, a spus Oana Lianu.

 Crina Dobocan

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !