Oana Lianu, pe scenă în ţară şi străinătate

Oana Lianu, pe scenă în ţară şi străinătate
Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu au organizat, în perioada 4 – 7 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, cea de-a XX-a ediţie a Festivalului cântecului popular românesc „Maria Lătăreţu“.

Ediţia s-a adresat soliştilor vocali şi instrumentişti neprofesionişti, respectiv celor neangajaţi într-o instituţie profesionistă de spectacole. Fiecare judeţ a putut participa cu doi solişti vocali şi cu doi solişti instrumentişti (băieţi/fete), cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani. Judeţul Bihor i-a avut ca reprezentanti pe Lavinia Chifor, secţiunea vocală, de la Liceul de Arte din Oradea şi pe Radu Tîrb la secţiunea instrumentală-vioară cu goarnă, student anul I la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea. Lavinia a obţinut locul III, iar Radu Tîrb menţiune. În serile de 5 şi 6 noiembrie, după spectacolele-concurs, s-au desfăşurat recitaluri oferite de Ansamblul folcloric „Maria Lătăreţu“, de Şcoala populară de artă Târgu Jiu şi de Ansamblul artistic profesionist „Doina Gorjului“.

În juriu

Gala Laureaţilor din seara de 7 noiembrie a avut-o ca invitată pe artista Oana Lianu, Conf.univ.Dr. la Universitatea din Oradea, într-un recital extraordinar, totodată şi membru al juriului celui mai mare festival de acest gen din ţară. Din juriu au mai făcut parte Elise Stan-preşedinte, Dumitru Fărcaş, Gelu Stan, Aurel Mustăţea, Roxana Gibescu, Pompiliu Ciolacu. Activitatea artistei a fost extrem de densă şi în această lună, Oana Lianu fiind o prezenţă solicitată: joi, 14 noiembrie, Oana Lianu a susţinut un concert la hotelul Ramada cu ocazia Zilei Internaţionale a diabetului, concert organizat de clubul Lions în sprijinul copiilor cu diabet. De asemeneea pe 26 noiembrie , atunci când va avea loc un simpozion naţional coordonat de Asociaţia România Pro Europeană cu ocazia Zilei Naţionale a României, Ansamblul folcloric al Facultăţii de Arte din Oradea, dirijat de Conf.univ.Dr.Oana Lianu va încheia evenimentul cu un recital de de cântece patriotice. În 28 noiembrie Oana Lianu este invitată într-un recital special la emisiunea O data-n viaţă de la TVR1. Luna decembrie este de asemenea plină de evenimente, pentru artista orădeancă: în 2 decembrie artista va concerta la Academia de Muzica Gh.Dima din Cluj-Napoca, în 5 decembrie Ansamblul folcloric al Facultăţii de Arte este aşteptat la Marghita, într-un spectacol dedicat zilei de 1 Decembrie, iar în 13 decembrie Oana Lianu va avea din nou un recital în direct la TVR1, fiind invitat special la Gala Crucii Roşii România, al cărei preşedinte este dr.Mihaela Geoană. În perioada 17-21 decembrie artista se va afla în Germania, unde va reprezenta România la Conferinţa Internaţională a Institutului pentru Diplomaţie Culturală ţinută anul acesta la Berlin. Oana Lianu va conferenţia şi va susţine un concert extraordinar, alături de alţi mesageri diplomatici, distinse personalităţi politice, culturale, precum şi din mediul academic internaţional.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !