Oare când ne vom câştiga dreptul de a nu mai fi furaţi? La CAS Bihor încă nu avem acest drept!

Reactualizat la:
2Comentarii
Oare când ne vom câştiga dreptul de a nu mai fi furaţi? La CAS Bihor încă nu avem acest drept!
Fostul Preşedinte-Director General al CAS Bihor a fost schimbat din funcţie pentru căşi-a bătut joc de interesul pacientului, legiferat strict, dar ignorat de acest individ.

Singurul loc unde i se mai pomeneşte numele este prin birourile organelor de cercetare penală, care au în lucru câteva dosare pe numele fostului Preşedinte-Director General al CAS Bihor.

În locul lui au rămas două elemente la fel de nocive, care continuă să fure dreptul oamenilor la sănătate; când e una Preşedinte, cealaltă se ocupă de organizare; când e cealaltă Preşedinte, prima ajunge cumva la Dr. Ciurchea să-i spună că totuşi, ea e mai mare în grad şi trebuie să fie Preşedinte-Director General interimar.

Noi…, noi avem doar dreptul să asistăm! Doar acest drept ni s-a lăsat!

Indivizii ca aceste interimare şi ca şi fostul nemaipomenit Preşedinte, cred că oamenii care au ieşit în stradă au fost manipulaţi şi că nu sunt altceva decât nişte mercenari într-o luptă care nu-i a lor, împotriva unui sistem public care nu le respectă drepturile (inclusiv sanitar), şi care, din punctul de vedere al acestor interimari, nu se va schimba. Se înşeală aceşti interimari: ieşirea în stradă după„Colectiv” nu înseamnă un episod trecător, iar „Colectiv” nu este doar un motiv ca să cadă Guvernul; „Colectiv” dă un semnal decisiv: sociologic, o generaţie ţine în jur de 30 de ani; dacă luăm ca punct de referinţă Revoluţia din decembrie 1989 (şi trebuie să o acceptăm ca moment zero în evoluţia noastră post-comunistă), acum se schimbă generaţia; vocea străzii nu este a unor mercenari şi nu este trecătoare, vocea străzii anunţă că vine o generaţie care are un MARE avantaj: îşi cere drepturile! Care drepturi? Cel puţin cele fundamentale într-o democraţie: de exemplu, să nu fim minţiţi, să nu fim furaţi!

Oameni buni, fiţi modele: pentru generaţia voastră, pentru copiii voştri! Lupta acestei generaţii va crea modele care ne vor gestiona mai apoi ţara: renegarea politicului este cât se poate de firească, prin simpla asociere cu hoţii numiţi de structurile politicului de la anumite niveluri, pe posturi de conducere din care şi-au bătut joc de oameni şi de banii lor!

Conducerea CAS Bihor este doar o parte minusculă a unui sistem public care trebuie schimbat din temelii, care trebuie adus la dispoziţia exclusivă a cetăţeanului.

Şi de această dată argumentez cu un document oficial; este semnat la CAS Bihor, în cadrul negocierilor contractuale din aprilie 2015, pe de o parte de Comisia de negociere a CAS Bihor din care făcea parte această abuzivă conducere (interimarele şi nepomenitul Preşedinte), iar pe de altă parte, intuind abuzul acestora, am semnat eu, fiind consiliat de doi diştinşi avocaţi ai Baroului Bihor; pe de o parte intuiam că se pregătea din nou prăduirea bugetului public de sănătate şi mi-am luat măsurile care se cuveneau din punct de vedere juridic, iar pe de altă parte, măîngrijeam să nu mai poată spune Conducerea CAS Bihor că dezinformez şi că am exclusiv interese personale; am dus cu mine avocaţii ca să fie nu numai martori, ci şi apărători ai interesului public; dar degeaba, Conducerea CAS Bihor a procedat abuziv şi de această datăşi a furat suma de aprox. 700.000 euro din bugetul cuvenit bihorenilor; Cum? Simplu: au plătit servicii medicale de spitalizare de zi cu 40% mai scumpe decât le-au fost oferite. Conducerea CAS Bihor a săvârşit acest abuz cu un singur scop: să se închidă Spitalul condus de Foncea, sau cel puţin să iasă din contractul cu CAS Bihor, pentru că eram incomod şi spuneam cu dovezi la mână că la CAS Bihor se fură banul public!

Spitalul pe care îl conduc s-a ales cu un contract de 5 ori mai mic decât oferta depusă, având propuse tarife cu 40% mai reduse decât oricare alt furnizor de servicii medicale spitaliceşti.

După ce vă transmit acest Comunicat de presă, va urma încă o plângere penalăîmpotriva fostului Preşedinte al CAS Bihor şi a celor două interimare din conducerea CAS Bihor. Au sperat că mă vor reduce la tăcere prin controale şi ameninţări; da, am fost ameninţat cu acte oficiale, ştampilate, fără să-i pese nimănui de aceste abuzuri de la CAS Bihor; la un moment dat spitalul pe care îl manageriez a fost scos abuziv din contract cu CAS Bihor, pentru că eu eram incomod. Stau la dispoziţia organelor de anchetă cu toate documentele care justificăşi argumentează toate luările mele de poziţie de până acum…

Eu m-am săturat să fiu furat! M-am săturat de ceva vreme să plec capul şi să tac! La fel şi avocaţii mei cu care am fost la aşa-zisele negocieri la CAS Bihor!

Tu mai poţi să taci? Tu mai vrei săînduri această hoţie din banii tăi?

Foncea Gheorghe Dacian2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor